معرفی گرایش های مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

این گرایش در سرتاسر دنیا زیررشته ای از گرایش مهندسی کامپیوتر و مخابرات تلقی می‌شود. متخصین شبکه های کامپیوتری قادر خواهند بود با توانایی های برگرفته از تحصیلات خود در این زمینه فعالیت های گوناگونی را انجام داده و در حرفه های متفاوت و متنوعی مشغول به خدمت رسانی شوند. از جمله این دانش‌های کاربردی این گرایش می‌توان به موارد مهمی همچون طراحی و پیکربندی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری و برنامه نویسی شبکه اشاره کرد. امنیت در شبکه های کامپیوتری از دیگر مباحثی است که در قالب تعلیمات مرتبط با این گرایش قرار می‌گیرد. مهندسان گرایش شبکه های کامپیوتری همچنین قادر خواهند بود با مهندسان گرایش های دیگر مثل تجارت الکترونیک در زمینه بسترسازی برای فعالیت‌هایشان، همکاری کنند. ساختن برنامه های تحت شبکه اینترینت جهانی یا web و پیاده سازی سیستم‌های توزیع شده (مانند پایگاه داده های توزیع شده یا سیستم عاملهای توزیع شده) از دیگر فعالیت‌هایی است که به کارشناسان محصل در این گرایش آموزش داده می‌شود.

مهندسی کامپیوتر گرایش فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات  به مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده‌سازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصا برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزار رایانه می‌پردازد.این علم بسیار از علم رایانه وسیع‌تر (مبهم تر) است. این اصطلاح در دهه 1990 جایگزین اصطلاحات پردازش داده‌ها و سیستم‌های اطلاعات مدیریت شد که در دهه‌های 60 و 70 بسیار رایج بودند. فناوری اطلاعات معمولاً به تولید و پردازش و نگهداری و توزیع اطلاعات در موسسات بزرگ اشاره دارد.
دانش فناوری اطلاعات و رایانه با هم فرق می‌کنند، البته در موارد زیادی با هم اشتراک دارند. اگر علم رایانه را مشابه مهندسی مکانیک بگیریم، فناوری اطلاعات مشابه صنعت حمل و نقل است. در صنعت حمل و نقل، خودرو و راه‌آهن و هواپیما و کشتی داریم. همه این‌ها را مهندسان مکانیک طرح می‌کنند. در عین حال در صنعت حمل و نقل مسائل مربوط به مدیریت ناوگان و مدیریت ترافیک و تعیین استراتژی حمل و نقل در سطح شرکت و شهر و کشور مطرح است که ربط مستقیمی به مهندسی مکانیک ندارد اما فناوری اطلاعات و ارتباطات (آی‌سی‌تی) مهمترین مقوله در این زمینه‌ است.

"انسان باید بیندیشد ولی ماشین باید کار کند." این شعار متخصصان و مهندسان کامپیوتر است. امروزه در بیشتر کشورها از جمله کشور و استان ماٰ کامپیوتر در زندگی افراد حضوری اجتناب ناپذیر دارد. رشته مهندسی کامپیوتر با پذیرش ۲۰ دانشجو در دو گرایش نرم افزار و سخت افزار در بهمن ماه ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرد.

هم اکنون گروه مهندسی کامپیوتر با بیش از پانصد دانشجو میل به اهداف عالی و علمی خود را با همکاری اساتید و دانشجویان به طور جدی دنبال می کند.

برخی از فعالیت های گروه مهندسی کامپیوتر از بدو تأسیس تاکنون به شرح ذیل می باشد:

• همکاری در برگزاری کنفرانس آموزش الکترونیکی با گروه فناوری اطلاعات
  • برگزاری سه دوره گردهمایی دانشجویان مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی کامپیوتر
  • چاپ اولین نشریه رنگی علمی تخصصی استان با نام دیتا از سال ۸۸
  • برگزاری اردوهای تفریحی برای دانشجویان مهندسی کامپیوتر در سال های ۸۸ و ۸۹
  • برگزاری جلسات معارفه دانشجویان جدیدالورود در سال های ۸۷ و ۸۸ و ۸۹
  • برگزاری جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان با هیئت رئیسه دانشکده و هیئت علمی مهندسی کامپیوتر در سال ۸۹
  • برگزاری کلاس های آموزشی نظیر:
  • طراحی وب (ASP و HTML)
  • رباتیک و مکاترونیک(۸۸)
  • طراحی فرم و پایگاه داده( ۸۸ و ۸۹)
  • فتوشاپ