همایش مجازی نانوفوتونیک ایران 1399 به میزبانی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد

همایش نانوفوتونیک ایران 1399 روزهای اول و دوم آبان ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سیستان و بلوچستان، این اولین دوره از این همایش ملی می‌باشد که با همکاری انجمن اپتیک و فوتونیک ایران برگزار شد. با توجه به شیوع بیماری کووید 19 و اهمیت حفظ سلامت جامعه با رعایت موازین بهداشتی و فاصله فیزیکی، این همایش به‌صورت مجازی برگزار شد. در این همایش دو روزه، نانوفوتونیک پیشگامان کشور در محورهای تخصصی زیر، آخرین دستاوردهای خود را به اشتراک گذاشتند:

- افزاره‌ها و مواد پلاسمونی و فوتونی نانومقیاس.

- نانو اپتوالکترونیک.

- مواد نوری دوبعدی.

- فرا مواد و فرا سطوح.

- برهم‌کنش نور و ماده.

- حسگرهای فوتونی نانومقیاس.

- نقاط کوانتمی و مراکز رنگی.

- اندازه‌گیری بر پایه نور- انبرک نوری و پلاسمونی.

- بیوفوتونیک.

- نور ابر سریع.

- مگنتوفوتونیک.

پس از فراخوانی مقالات، درمجموع 74 مقاله توسط دبیرخانه علمی انجمن وصول شد که از این تعداد 54 مقاله توسط کمیته علمی همایش پذیرش شد. مقالات پذیرفته‌شده در غالب دو نشست موازی در سه نوبت و به‌صورت از پیش ضبط‌شده و با حضور ارائه‌دهنده مقاله ارائه شد و حضار پس از ارائه به‌صورت زنده، سؤالات و نظرات خود را در جلسه به اشتراک گذاشتند. (برنامه همایش را به پیوست ملاحظه فرمایید.)

این همایش موردتوجه علاقه‌مندان زیادی از سراسر کشور قرار گرفت به‌گونه‌ای که علاوه بر حدود 100 شرکت‌کننده که در همایش ثبت‌نام کرده بودند، افراد دیگر نیز با توجه به تمهیدات اندیشیده شده، در این همایش شرکت کردند.

از دیگر خصوصیات این همایش دعوت از برجسته‌ترین اساتید بین‌المللی به‌عنوان سخنران کلیدی بود تا آخرین دستاوردهای خود را به اشتراک‌گذارند.

اسامی و عناوین سخنرانان کلیدی به شرح زیر می‌باشد:

-Cheng-Wei Qiu, Department of Electrical & Computer Engineering, National University of Singapore, Talk title: Synthetic interfacial optics with metasurfaces and 2D monolayers

- Bruno Palpant, Laboratoire Light, Matter and Interfaces (LuMIn), CentraleSupélec, ENS Paris-Saclay, CNRS Université Paris-Saclay, Talk title: Hot electrons widen the promises of localized

- Martin Plenio (Institute of Theoretical Physics, Universität Ulm, Albert-Einstein-Allee 11,89081 Ulm Germany, Talk title: Colour Centers and their Applications

-Sara Darbari, Faculty of Electrical and Computer Engineering, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran, Talk title: Plasmonic tweezers: an efficient tool for lab-on-a-chip systems

-Israel De Leon, School of Engineering and Sciences, Tecnológico de Monterrey, Monterrey, NL, Mexico, Talk title: Optical metamaterials and applications

در پایان لازم است تا از همه ارکان دانشگاه ، به‌خصوص از دکتر رضایی رئیس دانشگاه، دکتر کردی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، دکتر شهرکی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی و همین‌طور خانم دکتر رجایی، مدیرآموزش‌های مجازی دانشگاه، که بستر برگزاری موفق این همایش را فراهم نمودند، صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم.