اخبار و اطلاعیه ها


اخبار و اطلاعیه

برگزاری وبینار علمی، تخصصی «بررسی نقش مدیریت شهری در ایجاد فرصت های اشتغال با رویکرد عدالت اجتماعی

برگزاری وبینار علمی، تخصصی «بررسی نقش مدیریت شهری در ایجاد فرصت های اشتغال با رویکرد عدالت اجتماعی

 

با عنایت به تحقق شعار سال 1401 « تولید ، دانش بنیان و اشتغال آفرین و به مناسبت هفته سرآمد آموزش» وبینار علمی، تخصصی «بررسی نقش مدیریت شهری در ایجاد فرصت های اشتغال با رویکرد عدالت اجتماعی، به میزبانی انجمن علمی جغرافیا دانشگاه سیستان و بلوچستان و همکاری انجمن های علمی دانشگاه خوارزمی تهران و واحد کرج دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه دامغان، دانشگاه گلستان، دانشگاه محقق اردبیلی و دانشگاه جیرفت در تاریخ پنج شنبه 8 اردیبهشت ماه 1401 با حضور بیش از 70 نفر از دانشجویان و سایر شرکت کنندگان برگزار شد. در این نشست علمی چهار نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه های خوارزمی تهران ، فردوسی مشهد و دانشگاه سیستان و بلوچستان به ایراد سخن پرداختند.

اولین سخنران این نشست جناب آقای دکتر علی موحد دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه خوارزمی تهران که پیرامون « اشتغال در گردشگری با رویکرد عدالت اجتماعی» به ایراد سخن پرداخت و به نکات بسیار ارزشمندی اشاره فرمودند. برای ایجاد اشتغال پایدار و افزایش عدالت اجتماعی نیازمند به راه اندازی سازمان مدیریت مقصد گردشگری با حضور ذی نفعان با رویکردهایی مانند گردشگری اجتماعی محور (CBT) هستیم. سپس جناب آقای دکتر محمداجزاء شکوهی دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد سخنرانی خود را تحت عنوان تحلیل نقش اشتغال در توسعه استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی با استفاده از مدل بازار کار ارایه نمودند. در ابتدا آقای دکتر شکوهی به مقایسه آمار و ارقام اشتغال در سطح نقاط شهری و روستایی استانهای مورد نظر پرداختند و اشاره نمودند که مهاجرپذیری استان سیستان و بلوچستان ، تابع مازاد شغل در منطقه بوده است و مهاجرفرست بودن آن پیامد کمبود شغل در منطقه می باشد و در استان سیستان و بلوچستان تغییرات نیروی کار (DL) بیش از آنکه وابسته به تغییرات نرخ مشارکت (DA) باشد وابسته به تغییرات طبیعی نیروی کار (DN) بوده است.

و در مقایسه با تهران در سه دهه اخیر روند تغییرات مهاجرت استان سیستان و بلوچستان نشان داد که این استان به سوی تخلیه جمعیتی پیش می رود در صورتی که روند تغییرات مهاجرت در استان تهران نشان می دهد که این استان با شیب زیادی به سوی انباشت جمعیت حرکت کرده است.

سومین سخنران این نشست سرکار خانم دکتر فرزانه ساسان پور دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه خوارزمی تهران بودند . سخنرانی خود را تحت عنوان نقش مدیریت شهری در تسهیل ایجاد فرصت های شغلی آینده ارایه نمودند در بخشی از این سخنان آمده است پیشرفت روز افزون تکنولوژی بسیاری از کسب و کارها را از میان خواهد برد و کسب و کارهای  جدیدتری به وجود خواهد آورد بنابراین از آنجایی که بر سرعت پیشرفت تکنولوژی نیز روز به روز افزوده می شود این نیاز وجود دارد که مدیران شهری تحولات را به دقت رصد نمایند و با تشخیص درست، آینده کسب و کار را بشناسند و از هم اکنون مشاغل آینده شناسایی و راهکارهای بهینه برای ایجاد فرصت های شغلی برابر برای شهروندان مشخص نمایند. پیشنهاداتی در این زمینه ارایه نمودند منجمله چرخش مدیران شهری از شهروند سنتی به شهروند مدرن ، توسعه کارآفرینی و خلاقیت، به رسمیت شناختن مشاغل غیر رسمی و کمک به قانونمند کردن آن ، حمایت از حضور زنان در توسعه اقتصادی شهری و محلی. آخرین سخنران این نشست نیز آقای دکتر امیر حمزه شهبازی استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه سیستان و بلوچستان بودند که تحت عنوان « آسیب شناسی مدیریت شهری (ریشه یابی عدل ناکارآمدی ساختار کنونی مدیریت شهری)»  به ایراد سخن پرداختند  و موضوع را در چهار محور مورد واکاوی و ریشه یابی قرار دادند  که عبارتند از:

الف) فقدان ساختار سازمانی بوروکراتیک مدرن

ب) فقدان یکپارچگی عمودی میان طرح ها و سازمانهای بالادست و پایین دست

ج) فقدان یکپارچگی افقی میان دستگاههای موجود اداری شهر

د) عدم یکپارچگی و گسستگی کالبدی فضای سکونتگاههای روستایی و شهری واقع در حوزه و حریم شهرها  

در پایان نشست نیز جمع بندی از طرف آقای دکتر حسین یغفوری دبیر نشست انجام شد و مقرر شد در جهت دستیابی به تحقق شعار سال 1401 وبینارهای تخصصی و حضوری برگزار گردد.

امتیاز به خبر :

تصاویر مرتبط