گزینش از منظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)


Enter Title

گزینش از منظر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)

- در تشخیص ها، در گزینش اشخاص و در گزینش مسئولان، باید خدا را در نظر بگیرید،

- گزینش ،باید گزینش هوشمندانه، عالمانه و دقیق باشد.

- افراط‌ و تفریط در کار نباشد، نه آن‌چنان سهل انگاری که بافت دستگاه‌های مهم و حساس به کلی جهت گیری هایش را رها کند و نه آن‌چنان سخت گیری های نادرست و تفریط که به اندک بهانه ای افراد را پشت در بگذاریم.

- در گزینش افراد ملاحظه کنید، کسانی باشند که این خصوصیات را رعایت کنند، هم جهات اسلامی هم جهات انقلابی، هم جهات ارزشی تا کار واقعاً چنان‌ که باید و شاید پیش برود.

- به مدیران توصیه می-کنم که به‌گزینش به چشم رقیب و مانع نگاه نکنند به چشم بازو، وسیله کار، چشم بیننده و گوش شنونده در پیدا کردن آدم های کارآمد نگاه کنند،

- مدیر باید وجود گزینش را یک فوز عظیم بداند.

- آن روزگاری که افراد به خاطر برخی از ملاحظات فکری و سلیقه ای و عاطفی، نیروهای خودشان را استخدام می کردند، گذشته است.

- امروز، روزی است که همه بایستی از سلایق و انگیزه های شخصی عبور کنند و هرچه را هم که در گذشته بوده، پشت سرشان بریزند و از آن عبور کنند و ان-شاء الله زمینه یک همکاری عمومی را فراهم سازند.

- توجه کنید که گزینش را یک وسیله ای برای طرد، دور ریختن عناصر، مانع گذاشتن سر راه آدم های حسابی که می خواهند بیایند کار کنند، قرار ندهید.

- سعی کنید گزینش را پالایش نیروهای انسانی و زبده گزینی قرار دهید.

- در گزینش، سختگیری‌های بیجا، مانع‌ تراشی‌های بیجا، اشکال دارد.

- در سطوح بالا، آن نیروی مؤمن و با اخلاص را جستجو کنید.

- در بین کسانی که توانایی کار را دارند، دنبال عنصر تقوی و تعهّد و اخلاص بگردید و او را در رأس کار بگذارید.

- گزینش‌ها تقویت بشوند، منتها تقویت گزینش‌ها از دو نظر است، هم تقویت موضع اداری و سیاسی و هم تقویت باطن انسانی و عارفانه و دقّت و توجه لازم.

- یک چنین کاری است گزینش که هم هدفش خیلی بالاست و هم وسیله‌ها این‌ قدر حساس هستند. باید دقیق باشید.

- در گزینش زیردستان و در انتصاب مأموران، در درجه اول به ایمان آن‌ها توجه کنید. نه این که وقتی دیدیم کسی ایمان دارد، بقیه معیارها را ندیده بگیریم و یک آدم بی‌کفایت شل و ولی را به صرف داشتن ایمان سرکار بیاوریم؛ نه. در گزینش انسان‌هایی که می خواهید در رأس کارهای گوناگون بگمارید، دقت کنید تا آدم با ایمان، امین، پاکدست، بی طمع و عمیقاً معتقد به هدف‌های نظام اسلامی را انتخاب کنید.

- مسئله گزینش فوق‌العاده مهم است؛ این اهمیت، هم به لحاظ هدف گزینش است و هم به لحاظ وسیله گزینش. گزینش برای دستگاه های دولتی و نهادها و همه دستگاه‌های عامل که از نیروی انسانی استفاده می‌کنند، مثل آب خوردن، لازم و واجب است.

- در هر جذبی، در هر دفعی، معیار خدایی را در نظر داشته باشید. هم رد کردن صالح و هم پذیرفتن آدم ناصالح ، هر دو بد و هر دو خلاف است اصل بازسازی و گزینش و انتخاب افراد صالح و رد اشخاص غیر صالح یک ضرورت است رد یک صالح به قدر جذب یک ناصالح سنگین است شاید هم سنگین تر ، دو طرف قضیه دشوار است ، گزینش مثل صراط است . همان صراطی که شنیدید اینجاست ، آن که از مو باریک تر و از شمشیر تیز تر و هر طرفش هم بیفتی جهنم است ـ همین‌جاست.

- گزینش کاریست لازم و پرزحمت ، ظریف واضح است در مبادی ورودی دستگاههائی که جمهوری اسلامی برای آنها اهمیت قائل است وجود یک صافی منطقی ضروری است اما این کار پر زحمت است .

- ما معتقدیم که گزینش را به لحاظ هدف بسیار مهمش باید مهم دانست .

- اگر یک مدیر بخواهد حیطه کار خود را سلامت نگه بدارد، باید تا پایین‌ترین رده‌اى را که در انجام کار تأثیر دارد، مراقبت کند