« بسيج لشگر مخلص خداست که دفتر تشکيل آن را همه مجاهدان از اولين تا آخرين امضاء نموده اند». امام خميني (ره)
« بسيج افتخار است و بسيجي مفتخر به آن ». مقام معظم رهبري
پنجم آذر ماه سال روز تشکيل نهاد بسيج به فرمان حضرت امام خميني (ره) است و همين ايام بهانه اي شد تا بار ديگر نظري بيندازيم به نقش مسؤوليت هاي سنگين اين نهاد که محدوده آن را همه کساني تشکيل مي دهند که دل در گرو تحقق اهداف و آرمان هاي بلند امام راحل(ره) و عملي شدن شعارهاي نجات بخش انقلاب اسلامي دارند و در هر زمان با درک شرايط و موقعيت انقلاب و کشور از هيچ گونه خدمت و ياري رساني به نظام و کشور دريغ نمي ورزند.به راستي که بسيج و گرامي داشت مقام و جايگاه آن با برگزاري سمينارها و يا تعارفات معمولي در حالي که هيچ تلاشي براي به فعليت رساندن نيروي عظيم نهفته در وجود بسيجيان صورت نگيرد راهي به جايي نخواهد برد.حيثيت امروز نظام، تا حد زيادي مديون بسيج و حضور همه جانبه مردم در آن بوده است، حتي تصاحب قدرت جهاني اسلامي با بسيج همه جانبه و فراگير در جهان ميسر خواهد بود به گفته امام راحل، اين امر شدني است و بايد به دنبال تحقق يافتن آن بود.
تاريخچه پيدايش بسيج
از ديدگاه امام(ره) تاريخ و سابقه بسيج به بيداري قوم بني اسراييل و قيام آن قوم بر ضد ظلم فرعوني به فرمان حضرت موسي عليه السلام و بسيج اصحاب پا برهنه و فقير صفه در برابر ظلم و غارت اشراف بت پرست مکه، به دعوت رسول اکرم - صلي الله عليه و اله و سلم – و نيز اهتمام ائمه اطهار عليهم السلام. که نگرش الهي داشتند و به تشويق مردم به هم پيماني براي حل مسائل سياسي و کاهش گرفتاري مسلمين باز مي گردد. در عصر حاضر هم، بسيج مردم در جريان تحريم تنباکو و مبارزه بر ضد استعمار دولت انگليس به فتواي مرحوم ميرزاي شيرازي و قيام پانزده خرداد در سال ۱۳۴۲ در برابر ظلم و خيانت رژيم پهلوي و استمرار مبارزه آنان تا سرنگوني حکومت شاهنشاهي در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ ماهيت بسيجي دارد.«سنگ بناي بسيج بر حکم فقهي و جهادي استوار است؛ جهادي که مبتني بر روحيه دفاعي باشد و نه تهاجمي يا جهان گشايي، بسيج در نظر امام مولودي جديد است که کارشناسان جهاني نمي توانند آن را بشناسند، هر گاه قوه ايمان در ملتي زنده شود، همگان را به قيام الله فرا مي خواند و مي تواند سرتاسر يک کشور را بسيج نمايد، معيار حرکت بسيج هم همين اسلام و درک مفاهيم عاليه آن است». از نظر حضرت امام براي پيدايش و تقويت روح ايمان در ميان مردم که موتور حرکت بسيج هستند؛ دو عامل نقش بي بديل و غير قابل انکار دارد؛ يکي مساجد، ديگري روحانيت. مساجد مرکز بسيج مردمي بر ضد اهداف شوم دشمن است. مسجد در اسلام و در صدر اسلام هميشه مرکز جنبش حرکت هاي اسلامي بوده، از مسجد، تبليغات اسلامي شروع مي شده است و حرکت قواي اسلامي براي سرکوبي کفار و وارد کردن آنها در بيرق اسلام از مسجد بوده است، هميشه در صدر اسلام مسجد مرکز حرکات و مرکز جنبش ها بوده است. پيغمبر مسجد جيوش را براي کوبيدن قدرت ها تجهيز مي کرد.روحانيت هم از اين قدرت و توان بهره مند است که بتواند مردم را بسيج کند.
اطلاعیه
سلسله جلسات «دوشنبههای قرآنی» هر هفته در قالب کرسیهای تلاوت و با هدف ترویج فرهنگ حیاتبخش قرآنی در محل سالن بسیج کارکنان شهید زاهدی دانشگاه برگزار میشود. از عموم علاقمندان دعوت می شود در این جلسه شرکت نمایند.