امانات و گردش کتاب


امانات و گردش کتاب

هویت هر کتابخانه نزد کاربران با ارائه خدمات آن شناخته می‌شود. تمام فعالیت‌های کتابخانه در جهت ارائه‌ی خدمات به استفاده‌کنندگان صورت می‌گیرد و بیشترین نمود آن در قسمت امانت می‌باشد. مهم‌ترین وظیفه این بخش پذیرش عضویت در کتابخانه مرکزی و ارائه خدمات امانت کتب غیر مرجع (کتب فارسی و کتب لاتین) هست که در دو نوبت صبح و عصر با ساعت کاری 8 صبح تا 7 عصر، به ارائه خدمات می‌پردازد. این واحد در طبقه اول کتابخانه مرکزی واقع‌شده است و دارای دو میز امانت مرکزی (واقع در ساختمان کتابخانه مرکزی) و یک میز امانت ادبیات (در دانشکده ادبیات) با دو مخزن جدا می‌باشد. عضویت در این کتابخانه توسط این بخش انجام می‌گیرد و شامل حال (اعضای هیئت‌علمی، کارکنان دانشگاه، کلیه دانشجویان دانشگاه و کلیه اعضای طرح غدیر سایر دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم) می‌باشد. این بخش به‌صورت مخزن بسته اداره می‌شود و فقط اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی اجازه ورود به مخزن را دارند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌توانند از ساعت 12:30 الی 13:30 مستقيماً به قفسه‌ها دسترسي داشته و به جستجوي منابع موردنیاز خود بپردازند و پس از بازيابي، آن را  مطالعه و يا در صورت نياز امانت گيرند. همچنین دانشجویان کارشناسی می‌توانند یک‌بار در هر ترم از امکان مخزن باز استفاده کنند. در این بخش 30 دستگاه رایانه مخصوص (Thin client) برای جستجو کتب در اختیار مراجعین قرار دارد.
ازجمله وظایف مربوط به این واحد:
1.    عضویت اعضای جدید و ثبت اطلاعات آن‌ها
2.    تحویل کتاب به اعضا و ثبت آن در سيستم
3.    ثبت کتب برگشت داده‌شده
4.    جایگزینی کتب برگشتی در مخزن
5.    تسویه‌حساب اعضاء
کلیه امور فوق به‌صورت کامپیوتری و با استفاده از نرم‌افزار سیمرغ انجام می‌گیرد. سایر امکانات این نرم‌افزار در بخش امانات شامل:
1.    امکان جستجو، رزرو و تمدید منابع از طریق اینترنت
2.    ملاحظه وضعیت اعضاء از طریق اینترنت
3.    گزارش‌های آماری دقیق و متنوع (تعداد رزرو، تعداد امانات و ...) از کلیه امور امانت
4.    اطلاع‌رسانی به اعضاء توسط ایمیل در خصوص رزروهاي آماده امانت، امانات داراي تأخیر، کاهش اعتبار مالي اعضاء، پايان دوره عضويت می‌باشد.
آمار مخزن کتابخانه مرکزی و ادبیات
تعداد نسخه های کتب فارسی    158096
تعداد نسخه های کتب لاتین      47772 
تعداد عناوین نشریات فارسی         1403
تعداد عناوین نشریات لاتین           486
تعداد پایان نامه ها                     7781