المپیادهای متمرکز و غیر متمرکز
1- آزمونهای المپیادهای غیر متمرکز به منظور انتخاب دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور برای شرکت در مرحله نهایی المپیاد دانشجویی کشور از میان 10 منطقه دانشگاهی به شرح زیر برگزار میشوند:
دانشجویان ممتاز دانشگاه های دولتی، هر سال توسط دانشکده های محل تحصیل خود، در رشته های مربوط به المپیاد به مراکز مناطق معرفی می شوند.
مناطق ده گانه المپیاد دانشجویی:
1- منطقه 1: دانشگاه های استان تهران و البرز به مرکزیت دانشگاه تربیت مدرس.
2- منطقه 2: دانشگا ه های استان های گیلان، مازندران و گلستان به مرکزیت دانشگاه مازندران.
3- منطقه 3: دانشگاه های استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان به مرکزیت دانشگاه تبریز.
4- منطقه 4: دانشگاه های استان های همدان، مرکزی، قزوین و قم به مرکزیت دانشگاه بوعلی سینا همدان.
5- منطقه 5: دانشگاه های استان های کردستان، کرمانشاه، لرستان و ایلام به مرکزیت دانشگاه رازی کرمانشاه.
6- منطقه 6: دانشگاه های استان های یزد، چهارمحال بختیاری و اصفهان به مرکزیت دانشگاه اصفهان.
7- منطقه7: دانشگاه های استان های بوشهر، فارس و کهکیلویه و بویراحمد به مرکزیت دانشگاه شیراز.
8- منطقه8: دانشگاه های استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان به مرکزیت دانشگاه شهیدباهنرکرمان.
9- منطقه9: دانشگاه های استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سمنان به مرکزیت دانشگاه فردوسی مشهد.
10- منطقه10: دانشگاه های استان های خوزستان به مرکزیت دانشگاه شهیدچمران اهواز.
نحوه شرکت در المپیاد غیرمتمرکز علمی-دانشجویی
• مرحله مقدماتی المپیاد غیر متمرکز درمنطقه 8 به مرکزیت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار میگردد . دانشگاه سیستان و بلوچستان جهت رفاه حال شرکت کنندگان در المپیاد دارای حوزه ی امتحانی المپیاد غیرمتمرکز بوده و دانشجویان جهت شرکت در المپیاد لازم نیست به شهر کرمان عزیمت نمایند.
• معاونت آموزشی دانشگاه به عنوان برگزار کننده این آزمون، از طریق گروه استعدادهای درخشان دانشگاه تمهیدات لازم جهت ثبتنام داوطلبان را از طریق فعالسازی سامانه اینترنتی مربوطه ایجاد مینماید.
• معاون آموزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان مسئول برگزاری المپیاد، شرایط و نحوه شرکت در آزمون را از طریق مکاتبه به اطلاع تمام دانشگاههای ذیربط میرساند.
• ستاد برگزاری آزمون، امکانات و تسهیلات لازم جهت اسکان و تغذیه داوطلبان غیر بومی را فراهم مینماید.
روش اجرای المپیاد غیرمتمركز
در هر منطقه به مركزیت یك دانشگاه، معاون آموزشی یا نماینده تام الاختیار آن دانشگاه به عنوان نایب رئیس كمیته اجرای منطقه به همراه معاونین آموزشی دانشگاههای موجود در منطقه، كمیته اجرایی را تشكیل و امور جاری مربوط به برگزاری المپیاد غیرمتمركز را انجام میدهد. كمیتههای علمی هر رشته با مشاركت 5 نفر از استادان مربوط در دانشگاههای منطقه تشكیل خواهد شد. مسئول هر كمیته علمی یكی از استادان برجسته رشته خواهد بود كه به وسیله سازمان سنجش معرفی شده و یا با همكاری معاون محترم آموزشی مركز منطقه از میان روسای گروه یا دانشكدههای مختلف موجود در منطقه درخصوص تهیه و جمع آوری سؤالهای آزمونها، جمع آوری اسامی دانشجویان شركت كننده در المپیاد غیرمتمركز، تصحیح اوراق، جمع بندی و اعلام نتایج دانشجویان با مركز المپیاد همكاری لازم را خواهند داشت. دانشگاههای موجود در هر منطقه، دانشجویان خود را به صورت یك تیم حداكثر 5 نفره در هر رشته به دانشگاه مركز هر منطقه، برای شركت در آزمون غیرمتمركز كه هم زمان در مركز هر منطقه یا در دانشگاههای موجود هر منطقه برگزار میشود، اعلام میکنند. پس از برگزاری المپیاد غیرمتمركز و استخراج نتایج از هر یك از منطقه های دانشگاهی، یك تیم 5 نفره ( تهران دو تیم 5 نفره) از برترینها انتخاب و به مركز المپیاد سازمان سنجش معرفی میشود تا در مرحله نهایی المپیاد كه در تهران برگزار میشود به همراه منتخبین مرحله اول آزمون كارشناسی ارشد (15 نفر اول) به رقابت بپردازند. لازم به توضیح است دانشجویان شركت كننده در المپیاد غیرمتمركز حتما باید دانشجو باشند.
رشتههای آزمون
رشتههای زبان و ادبیات فارسی، الهیات و معارف اسلامی، علوم اقتصادی، حقوق، علوم تربیتی، روانشناسی، شیمی، فیزیك، زیست شناسی، علوم زمین، علوم جغرافیایی، ریاضی، آمار، مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی عمران، مهندسی مكانیك، مهندسی كامپیوتر، مهندسی مواد و متالورژی، مهندسی صنایع، مهندسی كشاورزی (زراعت و اصلاح نباتات ) ، سلول های بنیادی و مهندسی بافت و طراحي صنعتي
ضوابط معرفی تیمهای دانشگاهی
الف) دانشگاههای دولتی
هر یك از دانشگاههای دولتی مجاز است كه تیم شركت كننده (حداكثر 5 نفره) در هر یك از رشتههای 23گانه یادشده را طبق ضوابطی كه دانشگاه برای رشتههای خود تعیین میكند، در زمان مقرر انتخاب و از طریق معاونت آموزشی دانشگاه به مركزیت منطقه مربوط اعلام كند.
ب) دانشگاههای آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی
هر یك از مجموعههای دانشگاههای آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی واقع در استانهای هر منطقه مجاز است كه در هر یك از رشتههای 23 گانه، یك تیم حداكثر 5 نفره از میان همه واحدهای دانشگاهی مجموعه خود در منطقه را انتخاب و در زمان مقرر به مركزیت منطقه اعلام كند. چگونگی انتخاب تیمها از میان همه دانشگاههای مجموعه مربوط، بر عهده دانشگاههای آزاد، پیام نور و غیر انتفاعی است (به منظور ایجاد شرایطی برای ارزیابی موثر دانشجویان در هر مجموعه پیشنهاد میشود كه تیمها از طریق یك آزمون مشترك در میان همه واحدهای مربوط انتخاب شوند(.
زمان برگزاری آزمون غیرمتمركز: اریبهشت ماه هر سال
اعلام نتایج آزمونها
پس از برگزاری آزمونها و تصحیح برگههای آزمون توسط كمیتههای تخصصی رشتههای 23 گانه در محل مركزیت منطقه، در هر یك از این رشته ها یك تیم 5 نفره (در منطقه1، دو تیم حداكثر 5 نفره)، تعیین و به مركز المپیاد معرفی میشود.
2- المپیاد متمرکز
همزمان با ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد داوطلبان علاقمند به شرکت در المپیادهای دانشجویی نیز در آزمون مذکور ثبت نام می نمایند.
توجه: بند مربوط به منحصرا المپیاد، در صفحه ثبت نام نیز مخصوص دانشجویان سال سوم مقطع کارشناسی می باشد و دانشجویان سال چهارم نیاز به پر کردن بند منحصراً المپیاد ندارند و به دانشگاه مراکز مناطق مراجعه نمایند
آزمون مرحله نهایی المپیادها:
تیمهای معرفی شده از مراكز مناطق ، همراه با برگزیدگان مرحله اول از طریق متمركز (15 نفر اول آزمون كارشناسی ارشد) در مرحله نهایی كه در تیر ماه هر سال در یكی از دانشگاههای تهران برگزار میشود، به رقابت میپردازند.
نتیجه آزمون های مرحله نهایی 23 رشته المپیاد در اواسط شهریورماه از طریق سایت مرکز المپیاد اعلام می شوند.
توجه : 15 نفر اول برگزیدگان مرحله نهایی می توانند بدون آزمون متقاضی معرفی به دانشگاه ها در مقطع کارشناسی ارشد باشند.