روند بازسازی پروژه های عمرانی دانشگاه در ایام تعطیلات تابستان

روند بهینه سازی و بازسازی طرح ها و پروژه های عمرانی دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سیستان و بلوچستان ، معاونت طرح و توسعه دانشگاه ضمن ارائه گزارشی به ذکر برنامه ها و طرح های عمرانی انجام شده در ایام تابستان پرداخت و مهمترین اقدامات انجام شده در تابستان سال جاری را به شرح زیر ارائه نمود:

توسعه محوطه مسجد قائم(ع) و ترمیم و بازسازی یادمان شهید گمنام.

مقدمه:

مسجد مکانی خاص در اسلام برای عبادت خدا می باشد و علاوه بر قرآن، در احادیث و روایات معتبر از اهل بیت(ع) در خصوص اهمیت مساجد در موضوعات مختلف از جمله ساخت، تعمیر و عمران جهت برپایی نماز تاکید شده است.

مسجد قائم (ع) یکی از برجسته ترین بناهای  دانشگاه به حساب می آید که در ضلع غربی و در مجاورت بلوار دانشگاه قرار گرفته است.

عملیات تکمیلی این بنا در سال 1385 با زیر بنای حدود 1200 مترمربع شروع و در سال 1386 به بهره برداری رسید.

این مکان محل برگزاری بسیاری از مراسم مهم مذهبی در دانشگاه می باشد که نقش برجسته ای در بین مسئولین، دانشجویان و حتی شهر دارد.

با قرارگیری مقبره شهید گمنام در ضلع شمالی مسجد بر اهمیت این موضوع افزوده و آن را متمایز کرده است. لذا نگاه مسئولین دانشگاه به این بنا به صورت ویژه می باشد و در نگهداری و توسعه آن به نحوی که شایسته یک مکان مذهبی است تلاش می شود.

ضرورت انجام:

1- استفاده بهینه از فضای موجود و ایجاد صحن مستقل جهت برگزاری مراسمات مذهبی به نحوی که فضای موجود مورد استفاده بدون مانع حدود 350 مترمربع و فضای در حال ساخت چیزی حدود 1200 مترمربع می باشد.

2- اجرای شیب بندی مناسب به منظور جمع آوری آبهای سطحی و هدایت آن به سیستم تصفیه فاضلاب جهت آبیاری فضای سبز.

3- ترمیم مقبره شهید گمنام به دلیل فرسوده شدن برخی از سنگ ها بر اثر شرایط آب و هوایی و بازسازی آن با رعایت اصول معماری اسلامی.

مشخصات فنی:

1- زیربنای محوطه مسجد: 1200 مترمربع.

2- زیربنای مقبره شهید گمنام: 30 مترمربع در ارتفاع 6 متر.

3- کانال تاسیساتی آبرو به طول 45 متر با بتن مسلح و درپوش فلزی.

4- باغچه به مساحت 2 مترمربع.

5- ایجاد 4 رمپ در ورودی مسجد قائم و مقبره شهید گمنام با مشخصات فنی سازمان بهزیستی جهت رفاه معلولین.

6- ترمیم و بازسازی مقبره شهید گمنام با ترکیب آجرسفال، سنگ و سرامیک معرق کاری شده با الهام از معماری اسلامی .

7- کف پوش محوطه از ترکیب سنگ سفید 3 سانتی ساب نخورده و سنگ گرانیت گل پنبه ای .

اقدامات انجام گرفته (پیشرفت فیزیکی 18 درصد):

1- تخریب کف محوطه موجود به مساحت 1200 مترمربع و حجم حدود 300 مترمکعب.

2- شروع عملیات کانال تاسیسات بتنی جهت هدایت آب به سیستم فاضلاب به طول 45 متر.

3- شیب بندی و کرم بندی محوطه به مساحت 1200 مترمربع .

4- شروع عملیات بسترسازی محوطه با خاک مخلوط مناسب به همراه آب پاشی و کوبیدن.

مهمترین کارهای انجام شده (خوابگاه متاهلین):

1. تخریب کاشی و سرامیک و تیغه بندی.

2. برچیدن پنجره ها، دربها، عایق رطوبتی، لوله های آب و فاضلاب و برق.

3. انجام تیغه بندی بوسیله بلوک سیمانی.

4. انجام لوله کشی آب و فاضلاب.

5. انجام پلاستر سیمان کف و بدنه.

6. لوله کشی فاضلاب و ونت حمام ها.

7. لوله کشی فاضلاب و ونت رختشویی.

8. لوله کشی فاضلاب و ونت روشویی ها.

9. لوله کشی آب سرد و گرم انجام و تست شده.

کارهای در حال انجام:

1. انجام عایق رطوبتی امولسیونی کف و بخشی از بدنه.

2. انجام کاشی کاری.

3. رنگ آمیزی طبقه دوم.

گفتنی است دکتر بحر پیما معاون پشتیبانی و دکتر یعقوبی معاون طرح و توسعه دانشگاه از روند اجرای طرح های عمرانی بازدید نمودند.