میزگرد تخصصی پانل با حضور بازدید کنندگان و اساتید گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری و روستایی و اقلیم شناسی در در روز یکشنبه 17 آذرماه در محل سالن مرکز علم و فن آوری دانشگاه برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه سیستان و بلوچستان، در دومین روز از هفته پژوهش برنامه های ویژه ای شامل تور علمی بازدید از مناطق حاشیه ای، پنل بررسی مشکلات حاشیه نشینی ایران با تاکید بر زاهدان، پنل تغییرات اقلیمی، چالش آب و بحران ریزگرد با تاکید بر استان و پنل چالش های کسب وکارهای حوزه ICT برنامه ریزی و اجراء شد.
در مهمترین رویداد این روز پنل تخصصی بررسی مشکلات حاشیهنشینی با تأکید بر شهر زاهدان برگزار شد که شرکتکنندگان ضمن ارائه نقطه نظرات خود پیرامون مباحث زیر به بحث و تبادلنظر پرداختند:
- علت و منشاء حاشیهنشینی در حاشیه کلانشهرها بخصوص زاهدان و چابهار.
- مشکلات عمده سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای در برنامهریزی.
- بحث توانمندسازی زنان و ساکنین مناطق حاشیهای جهت اشتغال و حل مشکلات جامعه حاشیهنشین.
- پیشنهاد تأسیس یک مرکز مطالعات بافت حاشیهای شهر زاهدان با حضور متخصصین و تشکیل جلسات ماهانه و ارائه راهبردها و نتایج به مسئولین مرتبط و شهرداری منطقه 4 زاهدان.
- تلاش برای حل مشکلات زیستمحیطی، جمعآوری زباله و آموزش شهروندان حاشیهنشین جهت همراهی و حل مشکلات منطقه سکونت.
- پیشنهاد هدایت پایاننامهها و رسالههای دانشجویی به سمت تحقیقات کاربردی برای حل مشکلات مناطق حاشیهای شهرها.
- تلاش برای فعالیت در قالب انجمنهای مردمنهاد برای کمکرسانی و آموزش ساکنین.
- ارائه پیشنهادها طرحهای کوچک ساماندهی و ارائه راهبردهای حل مشکلات اولیه فاضلاب شهری و روان آبهای شهری در منطقه.
- ارائه پیشنهادها در رابطه با مراکز آموزشی و تسهیلات و ساماندهی و مکانیابی و ارائه اولویت اجرای طرحهای جدید.
گفتنی است قبل از برگزاری پنل تخصصی بر اساس اعلام قبلی و دعوت از متخصصین، دانشجویان تحصیلات تکمیلی تور علمی بازدید از مناطق حاشیهای شهر زاهدان انجام شد.
در این بازدید که با استقبال اساتید و دانشجویان روبرو شد از بافت حاشیهای شهر زاهدان (کریمآباد، قاسمآباد، شیرآباد، بابائیان و بلوار کارگر) بازدید و اساتید مرتبط با برنامهریزی شهری توضیحاتی را راجع به مشکلات و معضلات بافت حاشیهای کلانشهرها ارائه نمودند.
همچنین با بازدید از تپههای ماسهای شمال فرودگاه و شرق شهر زاهدان، مشکلات ناشی از ریز گردها و توفانهای ماسهای و گردوغباری در مناطق خشک و سیستان و بلوچستان به لحاظ زیستمحیطی موردبررسی قرار گرفت.