کشف گونه جدید ماهی از سواحل مکران

توسط پژوهشگران دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه فردوسی مشهد گونه جدید ماهی از سواحل مکران کشف شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سیستان وبلوچستان، بر اساس بررسی‌های انجام شده روی ماهیان خلیج فارس و دریای عمان گونه جدیدی تحت عنوان خنو مکران با نام علمی Plectorhinchus makranensis Damadi, Yazdani Moghaddam, Ghassemzadeh & Ghanbarifardi, 2020 متعلق به خانواده سنگسر ماهیان کشف و برای اولین بار به دنیا معرفی شده است.‏ نام این گونه با توجه به پراکنش گونه جدید در منطقه ساحلی مکران نام گذاری شده است. این کشف در مجله معتبر و تخصصی ‏ZooKeys‏ چاپ و منتشر گردید، لازم به ذکر است این گونه ماهی دارای ارزش غذایی و اقتصادی بالایی است. با وجود این ‌که ماهیان خلیج فارس و دریای عمان بارها توسط محققان داخلی و بین‌المللی مورد مطالعه قرار گرفته، کشف این گونه جدید جانوری به دلیل مشکلات فراوان جهت نمونه برداری و نیاز به بررسی های همه جانبه ریخت شناسی و مولکولی با دشواری های زیادی همراه بود. شایان ذکر است که در دهه های اخیر شناسایی گونه های جدید ماهیان آب شور بسیار محدود و معمولا با کمک پژوهشگران بین المللی بوده است، در نتیجه شناسایی و توصیف گونه جدید ماهی فقط توسط پژوهشگران ایرانی ارزش بالایی را به مطالعه مذکور می دهد. این دستاورد علمی مربوط به رساله دکتری آقای احسان دامادی دانشجوی دکتری بیوسیستماتیک جانوری دانشگاه فردوسی مشهد (اهل زاهدان و علاقه مند به مطالعات تبارزایی و آرایه شناختی ماهیان خلیج فارس و دریای عمان) می باشد که با راهنمایی اساتید گرامی دکتر فائزه یزدانی مقدم و دکتر فرشته قاسم زاده از گروه زیست شناسی دانشگاه فردوسی و دکتر مهدی قنبری فردی از گروه زیست شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان به انجام رسید.