اولین همایش رسانه، شبکههای اجتماعی، بهداشت باروری و جمعیت توسط دانشگاه سیستان و بلوچستان در تاریخ ۲۰ آذرماه ۱۳۹۹ بصورت مجازی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه این همایش با حضور ۱۳۰ نفر از اساتید و دانشجویان دانشگاههای مختلف ایران برگزار گردید.
سخنرانان اصلی این همایش عبارت بودند از: خانم دکتر عنایت، استاد تمام بخش جامعه شناسی و برنامهریزی دانشگاه شیراز از اساتید برجسته حوزه مطالعات زنان و خانواده در ایران، آقای دکتر فروتن دانشیار جمعیت شناسی گروه علوم اجتماعی دانشگاه مازندران و محقق افتخاری دانشگاه وایکاتو نیوزیلند و دانشگاه غرب سیدنی استرالیا، از اساتید حوزه جمعیت شناسی و خانم سلمانیان مدیر انجمن هموفیلی استان سیستان و بلوچستان.
دکتر خدیجه اسدی سروستانی، دبیر علمی همایش و عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی، دانشکده ادبیات دانشگاه سیستان و بلوچستان انگیزه برگزاری همایش رااز یک سو، بدلیل کاهش نرخ باروری، مباحث جمعیتی یکی از مسایل روز بسیاری از کشورها از جمله کشور ایران خواند و گفت: در کنار این مبحث هنوز مسایل مختلفی در حوزه بهداشت باروری (از مسایل دوران بلوغ، دوران قاعدگی، بهداشت جنسی تا مسایل دوران یائسگی) وجود دارد که کمتر مورد بحث قرار میگیرد و از سوی دیگر، روشن است که نقش رسانهها و شبکههای اجتماعی در تمامی ابعاد زندگی مردم در حال افزایش است اما رسانهها و شبکههای اجتماعی نیز چندان به مسایل حوزه بهداشت باروری توجه ندارند. رسانه میتوانند نقش موثری را در آموزش و گسترش دانش در این زمینه بازی کنند. بعلاوه رسانهها میتوانند نقش واسط بین مردم و سیاستگذاران این حوزه را ایفا کنند. یعنی از یکسو در اجرای سیاستهای بهداشتی جمعیتی نقش داشته باشند و از سوی دیگر در روشن سازی مسایل و مشکلات گروههای مختلف موثر واقع شوند و به نوعی سیاست گذاریها را هدایت کنند. بنابراین هدف اصلی از برگزاری همایش این بود که مسایل حوزه بهداشت باروری و جمعیتی را از نگاه جامعهشناسی و جمعیتشناسی مورد بحث قرار دهیم.
بر این اساس سخنرانان اصلی همایش و ارایه کنندگان مقالات مباحث مختلفی را در حوزه بهداشت باروری و جمعیت، از قبیل مشکلات فعلی حوزه بهداشت و جمعیت، ابعاد اجتماعی-فرهنگی نازایی، یائسگی، دوران بلوغ و بارداری را با توجه به نقش رسانهها و شبکههای اجتماعی مورد مبحث قرار دادند.
برخی از محورهای فراخوان عبارت بودند از:
-دسترسی به خدمات بهداشت باروری و تنظیم خانواده در زمانهای بحران مانند همهگیری ویروس کرونا، سیل و زلزله
-نقش رسانهها و شبکههای اجتماعی در این زمینه
-نقش رسانهها و شبکههای اجتماعی در تغییرات جمعیتی
افزایش حاملگی ناخواسته و سقط غیر قانونی در دوران شیوع ویروس کرونا
-نقش رسانهها و شبکههای اجتماعی در این زمینه
-چالشهای فرهنگی، اجتماعی، روانی و اقتصادی دوران قاعدگی
-نقش رسانهها و شبکههای اجتماعی در این زمینه
-مشکلات اجتماعی-فرهنگی زنان مبتلا به هموفیلی،
فشارهای اجتماعی-فرهنگی ناشی از نازایی
-سکوت درباره نازایی (نازایی به عنوان یک نقص)
-چالشهای مهاجران در دسترسی به خدمات بهداشت باروری
-ازدواج کودکانش