جلسه کارگروه تخصصی معدن و صنایع معدنی استان، با حضور دکتر مالکی نمایندۀ زاهدان در مجلس، دکتر رضایی ریاست دانشگاه، مهندس شهرکی مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و جمعی از اساتید و فعالان در این حوزه بصورت حضوری-مجازی برگزار شد.
به گزارش دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه سیستان و بلوچستان، جلسه کارگروه تخصصی معدن و صنایع معدنی استان، با حضور دکتر فداحسین مالکی نمایندۀ مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، دکتر غلامرضا رضایی ریاست دانشگاه، مهندس شهرکی مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان و جمعی از اساتید و پژوهشگران دانشگاهی و سرمایهگذاران و فعالان حوزۀ معدن و صنایع معدنی، روز جمعه 1399/10/19در محل سالن کنفرانس حوزۀ ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد و ابعاد مختلف توسعۀ اقتصادی استان در بخش معادن و صنایع معدنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این جلسۀ هماندیشی تخصصی که به صورت حضوری-مجازی برگزار شد ابتدا دکتر رضایی ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان در این جلسه و عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، بر اهمیت توسعۀ اقتصادی استان در بخش معادن و صنایع معدنی و اهمیت و جایگاه موثر این حوزه در تأمین اشتغال مولد پایدار و همچنین تأثیر توسعۀ معادن بر گسترش سایر فعالیتهای اقتصادی استان در بخشهای مختلف تأکید نمود و ابراز امیدواری کرد که با همفکری و همدلی اصحاب نظر و نخبگان این عرصه و همراهی اساتید و محققان دانشگاهی و همچنین سرمایهگذاران در این بخش و معدنکاران حرفهای بتوانیم راهکارهای بهینه برای توسعۀ این صنعت بنیادی و مادر را به وزارت صمت و نیز نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ارائه نماییم.
سپس مهندس شهرکی مدیریت سازمان صمت گزارش مبسوطی از وضعیت استان در بخش معادن و صنایع معدنی ارائه نمود و شمهای از مهمترین فعالیتهای انجام شده در سال جاری و نمایی از برنامههای توسعهای این سازمان را تبیین کرد.
در ادامۀ جلسه دکتر مالکی بخشی از تواناییهای بالقوه این استان را برشمرد و به مواردی از مشکلات و موانع توسعۀ اقتصاد معدن اشاره کرد.
سپس استادان و محققان دانشگاهی که از دانشگاههای سیستان و بلوچستان، ولایت (ایرانشهر)، و صنعت و معدن خاش در این جلسه حضور داشتند و نیز یک نفر از سرمایهگذاران اصلی و معدنکاران حرفهای کشور (به صورت وبیناری) نظرات و دیدگاههای تخصصی خود را بیان کردند و موانع و مشکلات توسعۀ اقتصاد معدنی سیستان و بلوچستان را بررسی نمودند.
این جلسه در مجموع فضای همدلی میان بخش صنعت و دانشگاه را گسترش داد و هر یک از این دو بخش را به سمت استفاده از فرصتها و امکانات دیگری برای گسترش هر چه بیشتر فعالیتهای علمی و عملی در این بخش هدایت نمود.
در پایان جلسه دکتر رضایی ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان با تأکید مجدد بر اهمیت اقتصاد معدنی استان و سهم قابل توجه این بخش در اقتصاد کشور که هنوز به درستی و به صورت کامل شناسایی و شکوفا نشده است، اظهار امیدواری کرد که این قبیل جلسات بصورت منظم و دورهای برگزار شود و استادان و پژوهشگران دانشگاهی، هر چه بیشتر و فعالانهتر در این بخش وارد شوند و با انجام تحقیقات کاربردی و روزآمد، به فضل پروردگار گامهای موثری در راستای توسعۀ اقتصادی استان بردارند.