دومین کنفرانس ملی یافتههای نوین زیستشناسی بصورت مجازی در تاریخ ۱۹ و ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه دومین کنفرانس یافتههای نوین زیستشناسی در حوزههای مختلف علوم زیستی شامل بیوشیمی و علوم سلولی مولکولی، ژنتیک، علوم جانوری و گیاهی، شیلات و آبزیان و همچنین در زمینهی تشخیص، اپیدمیولوژی، درمان و کنترل بیماری و آسیبهای اجتماعی-اقتصادی کووید ۱۹ در روزهای ۱۹ و ۲۰ اسفندماه بصورت مجازی در دانشگاه سیستان و بلوچستان انجام پذیرفت. پس از انتشار فراخوان کنفرانس، بیش از ۱۷۰ مقاله توسط دبیرخانه کنفرانس دریافت شد که از بین این تعداد ۳۰ مقاله بصورت سخنرانی و ۱۲۰ مقاله نیز بصورت پوستر پذیرفته شد. همچنین ۱۰ نفر از اساتید برجسته از دانشگاههای معتبر کشور، در این کنفرانس سخنرانی کلیدی انجام دادند.
برنامه افتتاحیه کنفرانس در ساعت ۸ صبح سهشنبه ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۹ بصورت مجازی با تلاوت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. سپس دکتر درمحمد کردی تمندانی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان کنفرانس، با مهم خواندن جایگاه رشتههای علوم پایه و بخصوص رشته زیستشناسی در اعتلا و پیشرفت کشور، خواستار توجه بیشتر به برگزاری کنفرانسهای اینچنینی در سطح ملی و بینالمللی شد. در ادامه دکتر محمد نبی گرگیج رئیس دانشکده علوم پایه دانشگاه، ضمن تشکر از عوامل برگزار کننده کنفرانس، دکتر ملیحه محمدی و انجمن علمی ژنوم و مدیر گروه زیست شناسی، دکتر مهدی قنبری فردی، نقش چنین کنفرانسهایی را در بالندگی علمی دانشکده و دانشگاه با اهمیت توصیف کرد. در پایان نیز دکتر ملیحه محمدی دبیر علمی همایش در مورد چگونگی برنامه ریزی کنفرانس، تعداد و کیفیت مقالات ارسالی و حامیان علمی و معنوی این کنفرانس گزارشی ارائه نمود. در اولین روز برگزاری کنفرانس، اولین پانل کنفرانس با محوریت علوم گیاهی به مدت دو ساعت از ساعت برگزار شد. پانل بیوشیمی و علوم سلولی و مولکولی نیز ساعت ۱۲ شروع و در ساعت ۱۴ خاتمه یافت. پانلهای ژنتیک و علوم جانوری بطور همزمان صبح چهارشنبه و پانلهای شیلات و آبزیان و موضوعات مرتبط با کووید ۱۹ بطور همزمان عصر چهارشنبه ۲۰ اسفندماه برگزار گردید.
گفتنی است حامیان این کنفرانس معنوی و علمی کنفرانس عبارتند از: دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، دانشگاه زابل، دانشگاه هرمزگان ، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، دانشگاه گیلان، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، دانشگاه ارومیه، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه بیرجند که از همه آنها تشکر و قدردانی میشود.