اداره امور کنسولی دانشجویان غیر ایرانی استان امروز هجدهم فروردین ۱۴۰۰ با حضور هیأتی به ریاست آقای دکتر افشین آخوندزاده مدیر کل دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان و جمعی از مدیران استان در محل سازمان مرکزی دانشگاه سیستان و بلوچستان افتتاح شد.
به گزارش دفتر امور بینالملل دانشگاه، اداره امور کنسولی دانشجویان غیر ایرانی استان امروز هجدهم فروردین ۱۴۰۰ با حضور هیأتی به ریاست آقای دکتر افشین آخوندزاده مدیر کل دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان، آقای توسلیراد نماینده وزارت امور خارجه در زاهدان، آقای کوشانی سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در زاهدان، جمعی از مدیران و استادان دانشگاههای زاهدان، ریاست پلیس گذرنامه و مهاجرت زاهدان، و دیگر مسؤلین استانی در محل سازمان مرکزی دانشگاه سیستان و بلوچستان افتتاح شد.
ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان در این مراسم تاریخچهای از فعالیتهای دانشگاه در زمینه امور بینالملل را ذکر کرد و گفت تاکنون ۱۰۲ نفر دانشجوی بینالمللی در دانشگاه سیستان و بلوچستان پذیرفته شدهاند که ۲۳ نفر از ایشان فارغالتحصیل شدهاند و بقیه مشغول به تحصیل هستند.
دکتر رضایی افزود: درحال حاضر دانشجویان غیرایرانی از کشور جمهوری اسلامی افغانستان در دانشگاه سیستان و بلوچستان و سایر دانشگاههای استان مشغول به تحصیل هستند که انشاالله در آینده با گسترش روابط علمی و فرهنگی پذیرای دانشجویانی از سایر کشورها به خصوص پاکستان، عمان و تاجیکستان خواهیم بود.
در ادامه آقای دکتر آخوندزاده مدیر کل دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در سخنان کوتاهی با اشاره به پتانسیلهای مرزی استان و همجواری با چند کشور گفت: سیستان و بلوچستان تواناییها و قابلیتهای فراوانی برای جذب دانشجویان بین المللی دارد و با افتتاح اداره امور کنسولی در این استان ارایه خدمات کنسولی به دانشجویان غیر ایرانی راحتتر و سریعتر انجام خواهد شد و در نتیجه انشاالله شاهد افزایش تعداد دانشجویان غیرایرانی در دانشگاههای استان خواهیم بود.
دکتر ناصری مدیر امور بینالملل دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در حاشیه مراسم اظهار داشت دانشجویان غیر ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای استان از امروز میتوانند تمام خدماتی کنسولی مورد نیاز خود را که پیش از این در تهران دریافت میکردند در دانشگاه سیستان و بلوچستان دریافت نمایند.
وی افزود، با راهاندازی اداره امور کنسولی دانشجویان در این استان فرایند صدور ویزای تحصیلی، صدور و تمدید مجوز اقامت، صدور مجوز قطعی خروج از کشور، و سایر خدمات کنسولی حداقل ده روز سریعتر از قبل ارائه خواهد شد و این امر تاثیر زیادی بر سرعت و حجم پذیرش دانشجوی ایرانی و سایر تعاملات علمی و بینالمللی دانشگاههای استان خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۳۰۰ نفر دانشجوی غیرایرانی در دانشگاههای استان مشغول به تحصیل هستند و برنامهریزی شده که انشاالله در سال تحصیلی آینده میزان جذب دانشجوی غیر ایرانی با توجه به امکانات و ظرفیتهای دانشگاههای استان در رشتههای مختلف تحصیلی تا دو برابر افزایش یابد.
گفتنی است این مراسم به جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضای باز و در زمانی بسیار کوتاه اجرا شد.