دانشگاه سیستان و بلوچستان در میان هزار دانشگاه اثرگذار جهان و بیست و هفت دانشگاه اثرگذار از ایران

دانشگاه سیستان و بلوچستان در میان هزار دانشگاه اثرگذار جهان و 27 دانشگاه اثرگذار از ایران،

معاونت پژوهشی دانشگاه سیستان و بلوچستان با آگاهی از ضرروت حضور این دانشگاه در نظام های رتبه بندی در سال 1399 (2020 میلادی) تصمیم به شرکت در نظام های رتبه بندی بین المللی گرفت و با برنامه ریزی دقیق و ایجاد طرح پژوهش محور وارد رتبه بندی توسعه پایدارنظام بین المللی تایمز، گردید.

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر پایه میزان تأثیرگذاری در سطوح گوناگون صنعتی، مالی، نوآوری و غیره در سطح جهان برای نخستین بار سال ۲۰۱۹ از سوی نظام رتبه‌بندی بین‌المللی تایمز انجام شد. تایمز در این رتبه‌بندی دانشگاه‌ها را بر پایه اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد ارزیابی می‌کند.
 اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد ۱۷ شاخص است که موسسه تایمز برای این رتبه‌بندی از آنها استفاده کرده است. این اهداف شامل موارد ذیل می باشد:
 ۱: نبود فقر ۲: نبود گرسنگی ۳: سلامت و رفاه برای مردم ۴: کیفیت آموزش ۵: برابری جنسیتی ۶: دسترسی به آب بهداشتی ۷: انرژی مقرون‌به‌صرفه و پاک ۸: اشتغال مناسب و رشد اقتصادی ۹: صنعت، نوآوری و زیرساخت ۱۰: کاهش نابرابری ۱۱: شهرها و جوامع پایدار ۱۲: تولید و مصرف مسئولانه ۱۳: عملکرد در خصوص کنترل اقلیم ۱۴: زندگی زیر آب ۱۵: زندگی در زمین ۱۶: صلح، عدالت و قدرت ۱۷: مشارکت در تحقق اهداف توسعه است.

این دانشگاه توانست در بدو ورود خود در نظام رتبه بندی توسعه پایدار موسسه تایمز به دلیل فعالیت‌های آکادمیک و پژوهشی فرا منطقه‌ای و میزان تاثیر گذاری‌اش بر رفع فقر و کارآفرینی ، همکاری تنگاتنگ با صنعت، سازمان‌های محیط زیست، میراث فرهنگی، همکاری های بین المللی خصوصا همکاری با همسایگان شرقی ایران، افغانستان و پاکستان با فراهم نمودن بورسیه‌های تحصیلی برای دانشجویان بین المللی افغان و با ایجاد پارک‌های علم و فناوری و تشویق دانشجویان و فارغ‌التحصیلان به ایجاد ایده های استارت آپی و حمایت کامل از آنان تا ورود به بازار کار و توزیع؛ با کسب امتیازی در خور توجه در جایگاه سوم کشوری و 300 تا 400 جهانی از بین حدود 1000 موسسه ی شرکت کننده در سال 2020 در این نظام رتبه بندی قرار بگیرد.
این دانشگاه موفق به کسب رتبه در میان دانشگاه‌های تراز اول دنیا در سه سال پیاپی 2020، 2021 و 2022 در بین دانشگاه های تاثیر گذار جهان گردید. بر اساس گزارش رسمی موسسه تایمز که در خبرگزاری های رسمی کشور از جمله خبرگزاری مهر نیز انتشاریافته است، در سال 2022 از مجموع بیش از 2000 دانشگاه دولتی، آزاد، غیرانتفاعی و علوم پزشکی کشور، تنها 27 دانشگاه در لیست دانشگاه‌های اثرگذار دنیا حضور دارند که دانشگاه سیستان و بلوچستان همچنان موقعیت خود را در این رتبه‌بندی حفظ نموده است.
لازم به یادآوری است فعالیت‌های علمی و عملی دانشگاه سیستان و بلوچستان در دوران سخت کرونا برای مبارزه با این ویروس منحوس موجب شد تا علیرغم افزایش حضور دانشگاه‌های تراز اول دنیا در فهرست تایمز، این دانشگاه همچنان در لیست دانشگاه های تأثیرگذار جهان قرار داشته باشد و نه‌تنها در این رتبه‌بندی حائز امتیاز گردیده است، بلکه با توجه به استانداردهای آموزشی و پژوهشی توانسته در دیگر رتبه‌بندی‌های تایمز از جمله دانشگاه‌های جوان و دانشگاه‌های جهان نیز حائز رتبه گردد.
گزارش کامل رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان در سال 2022 در وب‌گاه رسمی موسسه تایمز به نشانی:
Times Higher Education Impact Rankings
ارایه گردیده است.