کارگاه آموزشی آشنایی و شناخت تخصصی شهابسنگها به همت دانشکده جغرافیا و برنامهریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان در روز ۹ تیرماه، توسط مرد شهابسنگی ایران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، کارگاه آموزشی آشنایی و شناخت تخصصی شهابسنگها به همت دانشکده جغرافیا و برنامهریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان در روز ۹ تیرماه، توسط مرد شهابسنگی ایران برگزار شد.
یکی از دغدغههای اساتید و دانشجویان پس از فارغالتحصیل شدن کارآفرینی و ایجاد شغل است. رشته جغرافیا (گرایش ژئومورفولوژی) و رشته معدن دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشکده صنعت و معدن خاش با توجه به آشنایی نسبی آنها با مباحث زمین شناسی بر آن شدند کارگاهی در خصوص آشنایی با شهابسنگها برگزار نمایند. بدین منظور از مهندس حجت کمالی ملقب به مرد شهابسنگ ایران و مدیر موزه شهابسنگهای ایران دعوت بعمل آمد.
مهندس حجت کمالی متولد ۱۸ دی ماه سال ۱۳۶۱ در شهر کرمان، حدود ۱۵ سال است که در کار تحقیق، پژوهش و مطالعه علمی درزمینهی شهابسنگها فعال است ایشان با کشف بیش از ۳۰۰۰ قطعه شهابسنگ منحصر به فرد از سراسر کشور رکوردار کشف شهابسنگ در ایران است. در سال ۲۰۱۶ با ثبت بیش از ۲۰۰ قطعه شهابسنگ در بولتن جهانی توسط ایشان و گروهشان، ایران رتبهی دوم جهان را پس از شیلی بدست آورد. همچنین رتبهی کلی ایران که پیش از این در بین ۱۳۶ کشور جهان، ۱۲۲ بود تا رتبهی ۹ ارتقا پیدا کرد. ایشان با اهدای شهابسنگ کرمان ۱۵۴ در آبان ماه ۹۶ به دانشگاه تهران به عنوان اولین اهدا کننده شهابسنگ در ایران شناخته میشود.
همچنین شهابسنگ کرمان ۱۳۸ به دانشکده جغرافیای تهران، شهابسنگ Chondrite به سازمان زمینشناسی شمال شرق کشور (مشهد) و شهابسنگ کرمان ۱۵۳ به موزه علوم زمین سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور از دیگر اهداییهای ایشان به سازمانهای علمی و آموزشی کشور میباشد. مهندس کمالی تنها دارنده مجوز رسمی مجموعه داری و موزه داری شهابسنگ از سازمان موزههای کشور است.
حجت کمالی با برگزاری این دوره اولین فردیست که به صورت تخصصی راه را برای دانش آموختگان و علاقمندان این رشته هموار نموده است.
متولیان این کارگاه جهت عملی شدن موضوع پس از برگزاری این دوره بازدیدی از کارگاه جواهر سازی در پارک علم و فن آوری به عمل آوردند.
این کارگاه از استقبال بسیار خوبی برخوردار بود و بیش از ۵۵ نفر در کارگاه از رشتههای مختلف شرکت نمودند. آنچه جالب توجه بود شرکت افراد از شهرهای مختلف از جمله اصفهان، شیراز، نهبندان و قصرقند بود. با توجه به این استقبال میتوان بیان کرد که دانشگاه و متولیان برگزار کننده این کارگاه به مقصود خود رسیدهاند به طوری که افراد با توجه به علاقه شدیدشان به این موضوع بیش از ۱۸ ساعت مسافرت را به جان خریدند تا بتوانند به این کارگاه شرکت کنند و بیشتر شرکت کنندگان جلسه را برای خود بسیار مفید ارزیابی نمودند.