مقاله خانم دکتر مهدیه دریجانی، پژوهشگر پسادکتری دانشگاه سیستان و بلوچستان در رشته شیمی فیزیک در نشریه معتبر Food Chemistry با ضریب تاثیر 9.231 به چاپ رسید
به گزارش حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه، مقاله خانم دکتر مهدیه دریجانی، پژوهشگر پسادکتری دانشگاه سیستان و بلوچستان در رشته شیمی فیزیک در نشریه معتبر Food Chemistry با ضریب تاثیر 9.231 به چاپ رسید.
موضوع این مقاله تحقیقی مطالعه سینتیک و مکانیزم واکنش تخریب بتا کاروتن است. بتاکاروتن بسبب قیمت خرید و فروش مناسب یک ماده غذایی است که به عنوان ماده افزودنی و مکمل نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده در صنایع غذایی به عنوان رنگ طبیعی و آنتی اکسیدان مورد استفاده قرار می گیرد. بتاکاروتن برای پیشگیری از سرطان، بیماری های قلبی عروقی، دژنراسیون ماکولای چشم و تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است. بتاکاروتن یک ترکیب بسیار حساس است و به راحتی در اثر گرما، نور و اکسیژن تخریب می شود. بنابراین تلاش می شود تا با فرآوری های مختلف ماندگاری این ماده افزایش یابد. در این تحقیق مکانیسم تخریب پیچیده این ترکیب با مدلهای مختلف بررسی شده است. این اطلاعات به دانش نگهداری این منبع مهم غذایی کمک شایانی می کند. راهنمایان محقق دکتر مهدی شهرکی و دکتر مصطفی حبیبی هستند. جهت دسترسی به این مقاله از لینک زیر استفاده نمایید:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814622010445