گزارش مراسم بزرگداشت روز ملی آمار و برنامه‌ریزی

مراسم بزرگداشت روز ملی آمار و برنامه‌ریزی در هفته نکوداشت آمار روز سه‌شنبه سوم آبان‌ماه 1401، راس ساعت 20 در تالار معراج دانشگاه سیستان و بلوچستان با حضور معاونت محترم آموزشی دانشگاه، مدیران سازمان‌های مختلف، دانشجویان و علاقه‌مندان علم آمار برگزار گردید.

در ابتدای مراسم، آقای دکتر جهانشاهی، نماینده انجمن علمی آمار در دانشگاه، پیام تبریک ریاست انجمن علمی آمار ایران را قرائت نموده و سپس به معرفی انجمن علمی آمار پرداختند. سپس جناب آقای دکتر شهرکی معاونت محترم آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، درباره اهمیت رشته آمار سخنانی را ایراد نمودند، ایشان پایه و اساس هر برنامه‌ریزی را پیاده‌سازی صحیح علم آمار دانستند. آقای دکتر شهرکی در ادامه یادآور شدند دلیل ناکارآمدی بسیاری از طرح‌های اجرا شده در کشور عدم استفاده از متخصصین آمار بوده است. ایشان از ریاست محترم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان نیز به دلیل شروع  همکاری این سازمان در زمینه های تحقیقاتی با دانشگاه تشکر کردند. در ادامه مراسم، جناب آقای حسینی معاونت محترم آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان که به عنوان میهمان ویژه در مراسم حضور داشتند در سخنانی به تشریح عملکرد این سازمان پرداخته و گزارشی از عملکرد این سازمان را ارائه نمودند. ایشان ضمن اعلام آمادگی همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی با دانشگاه اظهار داشتند: "در انجام طرح‌های آتی سازمان، از ظرفیت‌های دانشگاه سیستان و بلوچستان حتی دانشجویان رشته آمار استفاده خواهند کرد."  آخرین سخنران مراسم مدیر محترم گروه آمار بودند. ایشان ضمن بیان اهمیت علم آمار، مثال‌هایی از موارد کاربردی آمار را در رشته‌ها و سازمان‌ها ارائه و دو عامل یادگیری خوب مباحث نظری و کاربردی و تسلط کامل به نرم افزارهای آماری را شروط موفقیت و کسب موقعیت شغلی مناسب برای دانشجویان این رشته دانستند. آقای دکتر زارعی به مواردی از اشکلات ناشی از عدم مشاوره آماری در پایان‌نامه‌ها و حتی مفالات پرداختند و اظهار داشتند همکاری گروه آمار با اعضای هیئت علمی سایر رشته‌های دانشگاهی که پارساها، پروژه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی آن‌ها منوط به استفاده از روش‌های آماری است باعث ایجاد کار دقیق‌تر و استفاده از شیوه‌های نوین علمی می‌شود که سوابق همکاری برخی از اعضای گروه آمار با برخی گروه‌های آموزشی در سنوات گذشته و برونداد آن گواه این مطلب است. در پایان مراسم از دانشجویان برتر و فعال گروه آمار تقدیر به عمل آمد.