برگزاری کارگاه بررسی طرح توسعه و عمران (طرح جامع) شهر زاهدان

کارگاه بررسی طرح توسعه و عمران (طرح جامع) شهر زاهدان در تاریخ 16 آذرماه و در ساعت 12:30 دقیقه در محل تالار وحدت دانشکده جغرافیا برگزار گردید.

خلاصه ای از مطالب ارائه شده در کارگاه در ذیل آمده است.

طرح توسعه و عمران (جامع وتفصیلی زاهدان)

تعریف طرح جامع:

طرح جامع، طرح بلندمدتی است که در آن نحوه استفاده از اراضی و منطقه بندی مربوط به حوزه های مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری و کشاورزی و تاسیسات و تجهیزات و تسهیلات عمومی مناطق نوسازی، بهسازی و اولویت های مربوط به آن ها تعیین شده و ضوابط و مقررات مربوط به کلیه مواردو همچنین ضوابط مربوط به حفظ بنا و نماهای تاریخی و مناظر طبیعی، تهیه و تنظیم می گردد و برحسب ضرورت، قابل تجدیدنظر خواهد بود.

پهنه‌بندي اراضي محدوده شهر زاهدان

در شهر زاهدان  براساس نوع عملكرد غالب برخي از كاربري­ها، پهنه ها ومناطق كلان به شرح زير شكل گرفته­اند. پهنه هاي زير فقط درمورد پهنه­هاي نسبتاً وسيع مطرح گرديده است و ساير  كاربري­هاي مقياس خرد( محله ای – ناحیه ای) متعاقباً در طرح تفصيلي مورد بررسي قرار خواهد گرفت.

پهنه سكونت و خدمات پشتيبان

پهنه‌ها و محورهاي مختلط تجاري – اداري – خدمات با مسكوني

پهنه آموزش تحقيقات و فناوري

پهنه آموزشي

پهنه اداري – انتظامی

پهنه مختلط اداري - خدماتي

پهنه درماني

پهنه ورزشي

پهنه فرهنگي

پهنه مذهبي

پهنه فضاي سبز وباز

پهنه تفریحی ـ توریستی

پهنه حمل و نقل و انبارداری

اهداف طرح جامع شهری

۱ـ تهیه برنامه بلندمدت شهر

۲ـ تعیین چگونگی استفاده از اراضی و منطقه بندی حوزه‌های مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری و کشاورزی، و تأسیسات و تجهیزات و تسهیلات و نیازمندی های عمومی شهری

۳ـ تنظیم خطوط کلی ارتباطی و محل قرار گرفتن مراکز انتهای خط (پایانه) ، فرودگاه ها و بنادر و….

۴ـ تأمین سطح مورد نیاز برای ایجاد تأسیسات و تجهیزات و تسهیلات عمومی مناطق، نوسازی، بهسازی و تعیین اولویت‌ آن ها.

۵ـ تدوین ضوابط و مقررات کالبدی و فضایی شهری