میز گرد تخصصی «تاب آوری شهر زاهدان در برابر بحران آب» در روز شنبه ۲۶ آذرماه در محل تالار وحدت دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، ظمیز گرد تخصصی «تاب آوری شهر زاهدان در برابر بحران آب» در روز شنبه ۲۶ آذرماه در محل تالار وحدت دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد. این نشست علمی به مناسبت هفته پژوهش و با هدف ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت و با حضور اساتید دانشگاه، مدیر بحران استانداری سیستان و بلوچستان و کارشناسان و متخصصان حوزه آب از شرکت آب و فاضلاب استان برگزار شد.
با توجه به اینکه در سالهای اخیر به دلیل تغییر اقلیم، خشکسالیهای شدید و کمبود ریزش های جوی در نقاط مختلف کشور صورت گرفته، لذا بحران آب و کمبود آب جهت مصارف جمعیت و کاربریها و خدمات مختلف شهری به وقوع پیوسته است.
بحران آب یکی از مسایل بسیار جدی است که شهرها را تهدید می کند. به عبارت دیگر، یکی از مهمترین مخاطراتی که در آینده شهرها با آن مواجه خواهند شد، مشکل تأمین آب آشامیدنی است. شهر زاهدان هم در دوره های مختلف دچار کمبود آب بوده است. تا سال ۱۳۶۵ تقریباً جمعیت و منابع آبی در شهر زاهدان با هم هماهنگ بوده اما کیفیت آب و سطح زیر ساختها نسبت به زمان حاضر پایین تر بوده است. در زمان حاضر به دلیل افزایش سریع جمعیت، افزایش روز افزون مصرف آب، بالا رفتن سطح آموزش و بهداشت، مهاجرت از روستاها و سایر نقاط استان به شهر زاهدان و توسعه کالبدی و پراکنده شهر، اهمیت مسأله کمبود آب در شهر زاهدان بیش از پیش آشکار شده است. لذا بررسی تاب آوری شهر در برابر بحران آب حائز اهمیت اساسی است.
یکی از ارکان اساسی که در تاب آوری شهری بایستی مورد توجه قرار گیرد، حفظ کیفیت زندگی است. در سالهای گذشته به دلیل طرحهای مختلفی که توسط دولت در زاهدان در زمینه تأمین آب اجرا شده، کیفیت زندگی شهروندان ارتقاء پیدا کرده و با بروز بحران آب بایستی به سمت و سویی حرکت نمائیم که کیفیت زندگی شهروندان کاهش نیابد. لذا در این نشست علمی مطالب و مباحثی توسط اساتید، کارشناسان و متخصصان حوزه آب مطرح گردید که به عنوان راهنما در تهیه طرح های توسعه شهری و تأمین آب میتواند مورد استفاده سازمانهای مرتبط قرار گیرد. در این میزگرد علمی مهندس سرگزی از مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان، مهندس اعلایی و مهندس پرندوار از شرکت آب و فاضلاب استان، دکتر محمود خسروی و دکتر صمد فتوحی از اساتید دانشکده جغرافیا دانشگاه سیستان و بلوچستان به ایراد سخنرانی پرداختند و مطالب و موضوعاتی از قبیل طرحهای اضطراری تأمین آب برای زاهدان (انتقال آب از حرمک و حوضه تهلاب به زاهدان در کوتاه مدت و احداث کانال انتقال آب از هامون صابری)، توسعه فناوریها و روشهای نوین جهت بهرهگیری از سیستم هوشمند در مدیریت و بهرهبرداری از شبکه توزیع، توسعه فناوریها و روشهای نوین در نگهداری و بهرهبرداری از تأسیسات خط انتقال آب از زابل به زاهدان، راهکارهای مقابله با چالش آب در شهر زاهدان، انتقال آب از دریای عمان و احداث منطقه ویژه اقتصادی تولید آب شیرین در کنار دریای عمان ارایه گردید.
در پایان اساتید و شرکت کنندگان در نشست به طرح نقطه نظرات و دیدگاههای ارزشمند خود در زمینه مقابله با بحران آب در زاهدان پرداختند. انتقال صنایع به مناطق ساحلی و هدایت جمعیت متقاضی اشتغال به این مناطق، تصفیه فاضلاب و پساب تولیدی در زاهدان، جداسازی آب شرب و آب خانگی از یکدیگر از جمله نقطه نظرات ارایه شده در این نشست بود. لازم به ذکر است در این نشست بیش از ۵۰ نفر از اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه حضور داشتند.