کتاب مقدمه ای بر روش ها و شگردهای مدل سازی اقلیم و تغییر اقلیم تالیف دکتر محسن حمیدیان پور

کتاب مقدمه ای بر روش ها و شگردهای مدل سازی اقلیم و تغییر اقلیم توسط دکتر محسن حمیدیان پور دانشیار و عضو هیئت علمی گروه جغرافیای طبیعی دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان تالیف و توسط انتشارات دانشگاه سیستان و بلوچستان منشر گردید.

هدف از نگارش این کتاب آموزش و فراگیری الفبای مفاهیم کاربردی مدلسازی اقلیمی، استفاده از مدلهای گردش سیاره ای (GCMs) و روشهای استفاده از آنها شامل ریزگردانی دینامیکی یا مدلهای منطقه ای اقلیم (RCMs) و ریزگردانی آماری است. امروزه از یک سو با پدیده ای به نام تغییر اقلیم روبرو هستیم که برای شناخت آن باید سوار بر مرکب زمان، راهی آینده شد و با توجه به پیش فرض هایی که با واقعیت های حال حاضر تطابق دارند به پیش نمایی این پدیده و پیامدهای احتمالی آن بپردازیم، به گونه ای که محیط زیست را که تنها گاهواره امن ماست -پیش از مواجه با خطر– پیش آگاهی دهیم و سرانجام آن را حفظ کنیم. از سوی دیگر میدانیم سیاره زمین دوره های گوناگونی را تجربه کرده است و بنا بر شواهد زمین­ شناسی، زیست شناسی و ...، بروز و ظهور اقلیم های سرد تا گرم را از سرگذرانده است و همین موضوع پرسش های بی شماری را فرا روی انسان قرار داده است. بدیهی است که بشر در حصار زمان محدود است و امکان سیر در گذشته و آینده را ندارد اما به مدد دانش و تجربه بشری و درک و مشاهده طبیعت برای تحلیل پدیده های مختلف به سوی مدلسازی گام برداشته است.

جهت خرید کتاب می توانید از اینجا اقدام نمایید.