اخبار و اطلاعیه ها


اخبار و اطلاعیه

چاپ مقاله در مجله Journal of food composition and analysis با درجه کیفی Q1 توسط دکتر صدراله رمضانی

چاپ مقاله در مجله  Journal of food composition and analysis با درجه کیفی Q1 توسط دکتر صدراله رمضانی

مقاله با عنوان (Assessment of volatile compounds as potential markers of water deficit stress of two wild ecotypes of Salvia reuterana Boiss) در مجله Journal of food composition and analysis با چارک Q1 و ضریب تاثیر 3/4IF=) در سال 2021 توسط آقای دکتر صدراله رمضانی عضو هیئت علمی گروه مهندسی فضای سبز دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی به چاپ رسیده است. اکوتیپ­ها و مراحل اصلی فنولوژی بر میزان ترکیبات فیتوشیمایی گیاهان دارویی تاثیر شگرف دارند. در این مقاله، 90 ترکیب فرار در نمونه‌های تحت تنش خشکی در دو اکوتیپ بومی گیاه مریم­گلی شناسایی شد. در مریم­گلی با اعمال تنش آبی، سطح کل مواد فرار در مرحله­های رویشی، قبل از گلدهی و گلدهی افزایش یافت. تجزیه به تفکیک حداقل مربعات جزئی متعامد (OPLS-DA) نشان داد که می‌توان نمونه‌های شاهد و تحت تنش خشکی را بر اساس محتوای ترکیبات فرار آنها و مرحله فنولوژیک متمایز کرد. علاوه بر این، OPLS-DA نشان داد که لینالول و p-methylanisole را می توان نشانگرهای زیستی فرضی شرایط کمبود آب در گیاه مریم­گلی در نظر گرفت. کشت اکوتیپ ایرانی مریم­گلی می‌تواند منبع ارزشمندی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی برای تهیه غذاهای کاربردی جدید، مواد دارویی و آرایشی باشد.

لینک مقاله:

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0889157521001393

امتیاز به خبر :

تصاویر مرتبط