اخبار و اطلاعیه ها


اخبار و اطلاعیه

چاپ مقاله در مجله Agronomy با درجه کیفی Q1 توسط آقای دکتر صدراله رمضانی

چاپ مقاله در مجله Agronomy با درجه کیفی Q1 توسط آقای دکتر صدراله رمضانی

مقاله با عنوان (Selenium and iodine biofortification interacting with supplementary blue light to enhance the growth characteristics, pigments, trigonelline and seed yield of fenugreek)  در مجله Agronomy  با چارک Q1 و ضریب تاثیر 3/3IF=) در سال 2023 توسط آقای دکتر صدراله رمضانی عضو هیئت علمی گروه مهندسی فضای سبز دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی به چاپ رسیده است. شنبلیله گیاهی یک ساله است و مصارف علوفه ای، دارویی و ادویه ای دارد و در سیستم های کشاورزی پایدار، از آن به عنوان کود آلی-سبز نیز استفاده می شود. در پژوهش حاضر، اثر سلنیوم، ید و نور آبی مکمل در شرایط گلخانه بر ویژگی­های رشدی، رنگدانه­ها، تریگونلین و عملکرد بذر شنبلیله بررسی شد. استفاده از سلنیوم منجر به تولید بالاترین مقدار کاروتنوئید، آنتوسیانین، طول گیاه، وزن تر، کلروفیل و محتوای نسبی آب شد. وزن تازه و خشک شاخساره و آنتوسیانین با 2 ساعت نور طیف آبی مکمل افزایش یافت. به طور کلی، 2 ساعت نور خورشید مکمل با نور آبی و تغذیه با سلنیوم و ید برای بهبود صفات مختلف از جمله محتوای تریگونلین توصیه می شود.

لینک مقاله:

https://www.mdpi.com/2073-4395/13/8/2070

امتیاز به خبر :

تصاویر مرتبط