مقاله با عنوان (Selenium and iodine biofortification interacting with supplementary blue light to enhance the growth characteristics, pigments, trigonelline and seed yield of fenugreek) در مجله Agronomy با چارک Q1 و ضریب تاثیر 3/3IF=) در سال 2023 توسط آقای دکتر صدراله رمضانی عضو هیئت علمی گروه مهندسی فضای سبز دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی به چاپ رسیده است. شنبلیله گیاهی یک ساله است و مصارف علوفه ای، دارویی و ادویه ای دارد و در سیستم های کشاورزی پایدار، از آن به عنوان کود آلی-سبز نیز استفاده می شود. در پژوهش حاضر، اثر سلنیوم، ید و نور آبی مکمل در شرایط گلخانه بر ویژگیهای رشدی، رنگدانهها، تریگونلین و عملکرد بذر شنبلیله بررسی شد. استفاده از سلنیوم منجر به تولید بالاترین مقدار کاروتنوئید، آنتوسیانین، طول گیاه، وزن تر، کلروفیل و محتوای نسبی آب شد. وزن تازه و خشک شاخساره و آنتوسیانین با 2 ساعت نور طیف آبی مکمل افزایش یافت. به طور کلی، 2 ساعت نور خورشید مکمل با نور آبی و تغذیه با سلنیوم و ید برای بهبود صفات مختلف از جمله محتوای تریگونلین توصیه می شود.
لینک مقاله:
https://www.mdpi.com/2073-4395/13/8/2070