مقاله با عنوان (Selenium, iodine, and supplementary blue light enriched fenugreek in terms of biochemical quality, mineral uptake, and trace elements accumulation in a hydroponic system) در مجلهAgronomy با چارک Q1 و ضریب تاثیر 3/3IF=) در سال 2023 توسط آقای دکتر صدراله رمضانی عضو هیئت علمی گروه مهندسی فضای سبز دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی به چاپ رسیده است. توسعه و استفاده از عناصر سلنیوم (Se) و ید (I) در کشاورزی با هدف غنی سازی محصولات غذایی کشاورزی برای انسان انجام میشود. در این مطالعه، از کود سلنات سدیم (0، 2، 4 میلی گرم در لیتر)، یدات پتاسیم (0، 2، 4 میلی گرم در لیتر) و دو سطح تابش تکمیلی (نور آبی و نور خورشید) استفاده شد. نتایج نشان داد که با کاربرد نور آبی مکمل، ید و سلنیوم، مقدار بیشترین پروتئین، قند، فلاونوئید، ویتامین ث، و سلنیوم برگ بدست آمد که سبب افزایش ارزش تغذیهای گیاه دارویی شنبلیله شده است.
لینک مقاله:
https://www.mdpi.com/2077-0472/13/10/2009