به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، دستگاه اسپکترومتری نشر پلاسما جفت شده القایی(ICP-OES) جدید در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه سیستان و بلوچستان نصب و راه اندازی شد و آماده ارائه خدمات به استادان، دانشجویان، پژوهشگران، صنایع و معادن است.
کاربردهای گسترده ICP
اسپکترومتری نشری پلاسمای جفت شده القایی (ICP) از مهمترین روشهای دستگاهی آنالیز عنصری است. اساس این روش، برانگیختگی الکترونهای عناصر مختلف در محیط پلاسما و نشر نور بعد از حالت آسایش الکترونی است و به دلیل تطبیقپذیری و تکرارپذیری، میتوان نتایجی با دقت و صحت بالا به دست آورد.
یکی از مزایای مهم این روش، تکرارپذیری بالا و نیز امکان اندازهگیری همزمان چند عنصر است. با توجه به حد تشخیص پایین این روش، از آن برای آنالیز عناصر با غلظت اندک (trace) استفاده میشود. از این روش میتوان برای اندازهگیری عناصر نمونههای مختلفی مانند نمونههای خاک، آب، فلزات، سرامیکها و نمونههای آلی و زیستی استفاده کرد.
شرکت های معدنی از مهمترین استفاده کنندگان خدمات آنالیزهای عنصری هستند. وجود معادن متعدد در استان سیستان وبلوچستان به حجم گستردهای از آنالیزهای عنصری منجر میشود.
آزمایشگاه مرکزی دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان تنها دارنده دستگاه (ICP-OES) فعال در استان، خدماترسانی گسترده به متقاضیان این حوزه را در دستور کار قرار داده و از آمادگی گسترش این خدمات، بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی برخوردار است. این خدمات توسط کارشناسان متخصص آزمایشگاه، آقایان علیرضا زابلی، حسین ابافت و خانم مطهره کیقبادی به مخاطبان ارائه میشود.
گفتنی است، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه سیستان و بلوچستان، خدمات آزمایشگاهی متنوع و پیشرفته را در زمینه آنالیزهای علوم مهندسی، علوم پایه، نانوفناوری، زیستفناوری و پزشکی ارائه میدهد.