بازدید دکتر محمد صادق قاضی زاده رئیس پژوهشگاه نیرو از امکانات و تاسیسات دانشگاه، در تاریخ ششم دی ماه 96 انجام شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در پی دیدار دکتر محمد صادق قاضی زاده رئیس پژوهشگاه نیرو و هیئت همراه از دانشگاه سیستان و بلوچستان، میهمانان ضمن شرکت در جلسات و دیدار و گفتگوهای تخصصی و دیدار با اعضاء هیئت رئیسه و اعضاء هیئت علمی دانشکده های مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی و علوم، از امکانات و فضاهای آموزشی همچون آزمایشگاه مرکزی و نیروگاه خورشیدی نیز بازدید نمودند.
از مهمترین دستاوردهای این دیدار می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1. انعقاد تفاهم نامه های جداگانه با دانشگاه تحت عنوان «طرح استاد» در خصوص همکاری دانشگاه سیستان و بلوچستان و پژوهشگاه نیرو:
مقرر گردید برنامه های اساتید که همسو با نیاز های صنعت برق و انرژی باشد مورد حمایت پژوهشگاه نیرو قرار گیرد و در این راستا به برنامه های مشروح ذیل در یک بازه ی زمانی 5 ساله مبلغی در حدود پانزده میلیارد ریال اختصاص یابد.
برنامه های مصوب به شرح ذیل می باشد:
-مدل سازی ریاضی و ساخت استک پیل سوختی به همراه مدیریت آب و ساخت نمونه (مجری: دکتر رهبر رحیمی، تدوین برنامه جامع)
-مدیریت آب و انرژی در نیروگاه ها با نمک زدایی از آب های شور و تصفیه پساب با استفاده از فناوری تلفیقی غشایی میکروجلبک (مجری: دکتر صمیمی، تدوین پیشنهاد تفضیلی طرح استاد)
-طراحی و توسعه کاتالیزورها و فرآیندهای جدید برای تبدیل مستقیم گاز دی اکسید کربن حاصل از نیروگاه های حرارتی به سوخت های هیدروکربنی مایع (مجری: دکتر میرزایی، تدوین پیشنهاد تفضیلی طرح استاد)
-تدوین دانش فنی تولید همزمان توان و آب شیرین با استفاده از انرژی خورشیدی (مجری: دکتر بهزاد مهر، تدوین پیشنهاد تفضیلی طرح استاد)
-ارتقاء دانش طراحی و ساخت ادوات انعطاف پذیر AC موازی و سری در توان نامی متوسط (مجری: دکتر برکاتی و دکتر خواجه، تدوین پیشنهاد تفضیلی طرح استاد)
-تولید توان با استفاده از برداشت کننده های انرژی محیطی (مجری: دکتر فنایی، تدوین پیشنهاد تفضیلی طرح استاد)
-حذف گاز دی اکسید کربن دودکش نیروگاه برق با استفاده از میکرو جلبک در راکتورهای هواخیز و اجراء در مقیاس پایلوت (مجری متعاقبا اعلام می گردد)
-تولید هم زمان بر پایه سیستم DG-CHP در اقلیم استان سیستان و بلوچستان به منظور ایجاد مدل های کسب و کار روستایی (مجری: دکتر سرحدی، تدوین پیشنهاد تفضیلی طرح استاد)
-توسعه دانش فنی زیر ساخت مخابراتی مناسب برای شبکه های هوشمند برق (مجری: خانم دکتر مهرجو، تدوین پیشنهاد تفضیلی طرح استاد)
-کاربرد پلیمرهای هادی در انرژی های تجدید پذیر و همچنین دستگاه های الکترونیکی (مجری: دکتر مدرسی، تدوین پیشنهاد تفضیلی طرح استاد)
-پایش شدت تبخیر در مخازن ذخیره آب در استان جهت هماهنگی با موسسات تحقیقات آب (مجری: دکتر عزیزیان تدوین پیشنهاد تفضیلی طرح استاد)
-امکان سنجی استفاده از پساب آب شیرین کن ها جهت کاشت گیاهان شورپسند و کنترل فرسایش خاک و همچنین تعیین اثرات بلند مدت جریان آب بر شوری خاک و آب زیر زمینی، جهت هماهنگی با موسسات تحقیقات آب (مجری: دکترهاشمی منفرد، تدوین پیشنهاد تفضیلی طرح استاد)
2. ساخت و راه اندازی اکو پارک انرژی در ضلع شرقی دانشگاه
براساس توافق به عمل آمده و در راستای سیاست های کشور در توسعه اهداف دانشگاه های سبز، اکو پارک انرژی دانشگاه به نحوی پیاده سازی خواهد شد که جنبه های فرهنگی، اجتماعی و آموزشی در خصوص ترویج استفاده از انرژی های تجدید پذیر در منظر عموم قرار گرفته و تنوع مشخصات فنی و تخصصی در طراحی و اجراء جهت استفاده تحقیقاتی در دانشگاه و پژوهشگاه مورد تاکید ویژه قرار گیرد.
از دیگر مواد این بند می توان به نصب پنل های خورشیدی در پشت بام ساختمان های موجود، در حال ساخت و در حال طراحی اشاره نمود.
3. همکاری پژوهشگاه نیرو در حمایت از واحدهای فناور در زمینه های مرتبط با صنعت آب و برق در مجتمع نوآوری و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان و در قالب شبکه مراکز رشد صنعت و برق و آب.
4. افتتاح شعبه صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق در دانشگاه سیستان و بلوچستان،
مقرر شد تا جلسه ای در این رابطه میان نمایندگان طرفین جهت اتخاذ تمهیدات لازم برگزار شود.
5. طرفین در خصوص بررسی، شناخت و تدوین دانش فنی اثر شن و ریزگردها بر روی عمر و عملکرد ماژول فتو ولتائیک همکاری خواهند کرد.