دومین کارگاه باستان شناسی و هنر دوران تاریخی سیستان برگزار شد

دومین کارگاه باستان شناسی و هنر دوران تاریخی سیستان با عنوان "سفال و استقرار در زرنکای باستان : بررسی اجمالی شواهد سفالی دوره هخامنشی سیستان" ساعت 11 روز شنبه ۲۶ آبانماه 97 با حضور جمع کثیری از محققان و دانشجویان رشته های هنر، باستان شناسی، تاریخ، و علاقمندان به فرهنگها و هنرهای دوران تاریخی سیستان در سالن اجتماعات دانشکده هنر و معماری دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد.
در این کارگاه علمی دکتر جولیو مارسکا، با نگاه کلی بر دوره هخامنشی سفال و ساخت و سازها در زرنکای باستان را مورد بررسی قرار داد و گفت: در میان محققین اتفاق نظر است که اولین اشاره به سیستان در کتیبه بیستون است و نام اصلی این منطقه زرنک یا زرنج است.
دکتر مارسکا در مورد شواهد باستانی از قبیل سفال در منطقه سیستان خطاب به حاضرین در جلسه گفت: مهمترین شواهد هخامنشی در مورد زرنکا در مجموعه "نادعلی" ( منطقه ای در 3.5 کلیومتری مرز ایران در کشور افغانستان) می باشد و در این مجموعه تمرکز باستان شناسی بر دو محوطه سرخ داگ و سفید داگ میباشد و در حفاری های انجام شده اطلاعات جامع باستان شناسی در ارتباط با شواهد سفالی دوره هخامنشی در سیستان بدست آمده است.