سید ضیاء هاشمی مدیر عامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) شامگاه چهارشنبه پنجم دی ماه 97 در سالن کنفرانس ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان با روسای دانشگاه های استان و جمعی از اساتید دانشگاه دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، دکتر بندانی رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان در این نشست طي سخناني به ظرفیت های طبیعی و انسانی این استان اشاره کرد و گفت: ده ها مرکز آموزش عالی در این استان وجود دارد و 110 هزار دانشجو در مراکز علمی زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دانشگاه های علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند.
علیرضا بندانی با بیان اینکه 50 تا 60 درصد دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان بومی هستند، افزود: افزون بر سه هزار عضو هیات علمی در دانشگاه های این استان فعالیت دارند.
وی ادامه داد: 1500 کیلومتر مرز آبی و خاکی، اقلیم متفاوت و متنوع جغرافیایی، معادن غنی از جمله ظرفیت های عظیم و خدادادی سیستان و بلوچستان است.
ایشان تصریح کرد: انواع انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، امواج، گرمای زمین و باد مجموعه ای بی نظیر است که امکان تولید انرژی فراوان را در این استان میسر می کند.
وی گفت : برای حل مشکلات موجود در سیستان و بلوچستان از همکاران هیات علمی در دانشگاه ها درخواست کردیم تا سندی راهبردی تهیه و تدوین شود که بتوانیم تاثیر بهتری در حل مسائل مردم و جامعه داشته باشیم.
سید ضیاء هاشمی مدیر عامل ایرنا نیز اظهار داشت: در این شرایط سخت اقتصادی فعلی رویکرد دولت دوازدهم تبدیل تهدیدها به فرصت است و باید از این مقطع بحرانی بر پایه یک اقتصاد شفاف، سالم و پویا گذر کنیم.
وی افزود: در این شرایط برای برون رفت از بحران، آنچه پیش بینی شده اقتصاد دانش بنیان است که در این زمینه دانشگاه نقشی محوری برعهده دارد.
مدیرعامل خبرگزاری ایرنا ادامه داد: این در حالیست که در شرایط فعلی کشور به دلیل وجود بیکاری دانشگاه در حال تبدیل شدن به یک معضل است.
وی خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود تا سال 1400 یک میلیون نفر با مدارک دکتری و فوق لیسانس از دانشگاه های کشور فارغ التحصیل شوند و این موضوع به چالشی جدی تبدیل خواهد شد.
هاشمی با بیان اینکه هم اینک هزاران تحصیلکرده دکتری در کشور وجود دارند، تصریح کرد: این شرایط به معنای تبدیل فرصت به تهدید و اتفاقی ناگوار محسوب می شود چرا که دانشگاه های موجود در کشور از سطح دانش و وضعیت علمی خوبی برخوردارند اما کارکردها و مسئولیت های اجتماعی آنها در جامعه بروز نیافته است.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه ها باید در تحولات اجتماعی، اقتصادی با برنامه مدون و مشخص نقش اساسی ایفا کنند همچنان که در کشورهایی نظیر آلمان و ترکیه دانشگاه ها هدفمند و معطوف به واقعیت ها برای دولت ها به ایجاد فرصت می پردازند.
گفتنی است در این نشست برخی روسای دانشگاه های سیستان و بلوچستان و همچنین اعضای هیات علمی به بیان برخی مشکلات موجود استان در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پرداختند و راهکارهای مقتضی را پیشنهاد دادند.