محتوا، کاربر و فناوری سه رکن اصلی کتابخانه دیجیتالی هستند که در تعامل با یکدیگر کتابخانهها را توسعه میدهند. سیستم نرمافزاری کتابخانه مرکزی «نرمافزار سیمرغ» می باشد که مجهز به بخشی است به نام «نرمافزار مدیریت منابع دیجیتال» که وظیفه ذخیره، نگهداری و مدیریت انواع منابع دیجیتال اعم از تمام متن، صدا، تصویر، فیلم و ... با فرمتهای مختلف را داراست. بخش ديجيتال كتابخانه مركزي در طبقه چهارم اين ساختمان واقعشده است که وظیفه ی آماده سازی فایلهای رایانهای براي ذخيره و مديريت در " نرمافزار كتابخانه ديجيتال " را برعهده دارد. آماده سازی فایل ها به دو صورت زیر انجام می گیرد:
1- فایلهای منابع جدید از قبيل پایاننامه، طرحهای پژوهشي، كتب الكترونيكي و مقالات لاتين و ... بهصورت فایلهای متنی، عکس، ماده دیداری- شنیداری دریافت میشوند و پس از انجام مراحلي جهت آمادهسازی براي استفاده كاربران وارد نرمافزار كتابخانه ديجيتال میشوند.
2- منابع قدیمی موجود در مخزن اعم از کتابهای نفيس و كمياب، پایاننامهها، طرحهای پژوهشي و مقالات قديمي توسط کارکنان این واحد اسکن و پس از انجام مراحل آمادهسازی بهصورت فایلهای رایانهای قابلاستفاده در "نرمافزار مدیریت منابع دیجیتال" قرار میگیرند.
فایلهای دیجیتالی آمادهشده پس از ورود به نرمافزار مذکور از طریق "نرمافزار سیمرغ" فراخوانی میشود. اين دو نرمافزار در ارتباط باهم هستند و استفاده از منابع الكترونيكي از طريق هر دو نرمافزار امکانپذیر است. نرمافزار كتابخانه ديجيتال علاوه بر امكان ذخيره و مديريت منابع الكترونيك، امكان ايجاد محدوديت در نحوه دسترسي به اين منابع را هم در سطح کتابخانه و هم از طریق وب (در داخل و خارج از دانشگاه) دارا می باشد.