درخواست فارغ التحصیلی در مقطع کاردانی


 

درخواست فارغ التحصیلی در مقطع کاردانی

درس خودخوان: به درسی اطلاق می­ گردد که در یک نیمسال تحصیلی (خارج از برنامه زمان­بندی) به دلایل ویژه، طبق تشخیص گروه مربوطه و پس از اخذ مجوز از شورای آموزشی دانشگاه، می تواند به صورت نیمه حضوری و از طریق سامانه مدیریت یادگیری (LMS) به صورت برخط (Online) یا غیر برخط (Offline) یا تلفیقی از همه آن ها ارائه گردد.

  1. در نیمسال هایی که گروه آموزشی بر اساس برنامه درسی زمان­بندی (ترمیک) دانشجویان، درس را ارائه مي نمايد، ارائه درس به صورت خودخوان برخلاف مقررات است.
  2. به منظور رفع مشکل کف کلاس و تسهیل در روند دانش­آموختگی، در صورتی که به دلایل ویژه (از جمله: حذف درس یا حذف نیمسال، مردودی، تغییر سرفصل، عدم پذیرش دانشجوی جدید در رشته یا گرایش موجود، دانش آموختگی دانشجو)، درس دانشجو در یک نیمسال تحصیلی به صورت عادی قابل ارائه نباشد؛ پس از موافقت گروه مربوطه و اخذ مجوز از شورای آموزشی دانشگاه، امکان ارائه آن درس به صورت خودخوان وجود دارد.
  3. دروس عمومی، دروس معارف اسلامي، عملی، آزمایشگاهی، کارگاهی، پروژه، عملیات صحرایی به صورت خودخوان قابل ارائه نیستند.
  4. دروسی که بنابر سرفصل مصوب به صورت نظری ـ عملی تعریف شده ­اند با توجه به ماهیت درس و نحوه ارائه بخش عملی آن به تشخیص گروه آموزشی از این قاعده مستثنی بوده و به صورت خودخوان قابل ارائه می ­باشند.
  5.  ارائه دروس پایه سرويسي، با توجه به ارائه این دروس در هر نیمسال، به صورت خودخوان امکان پذیر نمی­ باشد.
  6. دانشجو در طول دوره تحصيلي می­ تواند تنها چهار درس از دروس دوره خود (حداکثر 9 واحد) را به صورت خودخوان اخذ نماید. نظارت و رعایت مفاد این بند بر عهده گروه آموزشی می ­باشد.
  7.  در صورتی که دانشجو در آخرین نیمسال تحصیلی خود بوده و با گرفتن حداکثر 24 واحد درسي در آن نیمسال دانش آموخته مي گردد اما یک یا نهایتاً دو درس از وی به صورت عادی ارائه نشده باشد گروه آموزشي مربوطه می ­تواند پس از گرفتن مجوز از شورای آموزشی دانشگاه آن دروس را به صورت خودخوان برای دانشجو ارائه دهد.
  8.  تاریخ آزمون درس خودخوان همانند سایر دروس عادی در بازه آزمون های پایان نیمسال و به صورت حضوری خواهد بود.
  9.  اگر دانشجو در درس خودخوان مردود شود مجاز به اخذ مجدد آن درس به این شیوه نمی­باشد؛ و مي تواند به عنوان یک بار مردودی در روند معرفی به استاد منظور می­ گردد.
  10. ارائه درس به صورت خودخوان، مقطعی و در شرایط ویژه قابل بررسی است؛ لذا گروه های آموزشی باید حتی ­الامکان شرایط ارائه درس به صورت عادی را از طریق تجمیع گرایش ­ها، عدم پذیرش دانشجو در گرایش­ های فاقد متقاضی، ارائه دروس اختیاری مشترک برای ورودی ­ها و گرایش ­های مختلف فراهم نمایند.
  11. درس خودخوان از ارزشیابی تدریس، مستثنی است.
  12. گروه آموزشی می­ تواند با توجه به ماهیت دروس، بعضی دروس را به صورت خودخوان ارائه ننماید. گروه های آموزشی می ­بایست فهرست دروس ممنوعه را تهیه و به اطلاع دانشجویان محترم برسانند.
  13. استاد درس خودخوان باید سابقه تدریس در آن درس را داشته باشد.
  14. استاد درس موظف است در طول نیمسال، دست كم 12، 9 و 6 جلسه را برای دروس 4، 3 و 2 واحدی به صورتی که در ادامه بیان می­ شود حضوری برگزار نماید. هفته اول برای معرفی درس، سرفصل­ ها، منابع، تعیین تاریخ آزمون یا آزمونک ­ها و سایر توضیحات ضروری؛ و برای تکمیل تدریس، رفع اشکال، حل تمرین و غيره لازم است هر ماه حداقل یک هفته کلاس را به صورت حضوری برگزار نماید. علاوه بر این، استاد می­ تواند بیشتر جلسات را به صورت برخط، غیربرخط و یا تلفیقی از هر دو در سامانه LMS برگزار نماید. نظارت بر تشکیل کلاس های حضوری دروس خودخوان بر عهده آموزش دانشکده ­ها می ­باشد.
  15. استاد درس موظف است در همان ابتدای نیمسال، تاریخ دقیق کلاس­ های حضوری و برنامه کلاس­ های سامانه مدیریت یادگیری را به گروه آموزشی اعلام نماید. گروه آموزشی نیز موظف است این تاریخ ­ها را به معاونت آموزشی دانشکده اطلاع دهد.
  16. احتساب واحد معادل دروس خودخوان و معرفي به استاد به صورت كسر از موظفي استاد امكان پذير نمي باشد؛ و پرداخت حق التدريس واحد معادل برای دروس خودخوان به صورت زیر محاسبه می­ شود:

 

مقطع

تعداد دانشجو

واحد معادل

1

کارشناسی

5 – 1 نفر

40 % واحد معادل درس

2

10 – 6 نفر

50 % واحد معادل درس

 

درس معرفی به استاد: درصورتی که دانشجو در آخرین نیمسال تحصیلی خود باشد و حداکثر، دو درس با ماهیت کاملاً نظری از تحصیل دانشجو باقی مانده باشد، دانشجو می ­تواند آن دروس را به صورت معرفی به استاد ثبت نام کرده و حداکثر در هفته پنجم (خارج از موعد آزمون هاي پایان­ نيمسال) ارزيابي گرديده و در صورت موفقیت، دانش آموخته گردد.

منظور از نیمسال آخر برای دانش‌آموختگی آن است که کلیه واحدهای باقیمانده در همان نیمسال اخذ و واحدی برای نیمسال بعد باقی نماند.

در صورتی که دانشجو تقاضای معرفی به استاد داشته باشد با داشتن شرایط زير می­تواند، بر اساس تقويم آموزشي دانشگاه سیستان و بلوچستان و در بازه انتخاب واحد نسبت به ثبت درخواست خود از طریق سامانه جامع آموزش (گلستان) اقدام نماید.

  1. برای دانشجويان ورودی­ ماقبل سال 1402، حداکثر تعداد دروس در نظر گرفته شده برای معرفی به استاد، دو درس با ماهیت کاملا نظری و حداکثر 8 واحد می­ باشد.برای دانشجويان ورودی­ 1402 و بعد از آن، حداکثر تعداد دروس در نظر گرفته شده برای معرفی به استاد، دو درس با ماهیت کاملا نظری و حداکثر 4 واحد می­ باشد.
  2. جهت اخذ درس یا دروس باقیمانده دانشجو به صورت معرفی به استاد باید تمامی نمرات دروس دانشجو در نیمسال های عادی قبلی و نیمسال های تابستانی و نیمسال هایی که به صورت مهمان در سایر دانشگاه ها گذرانده باشد در سامانه گلستان ثبت نهایی شده باشد.
  3. در صورتی که در پایان نیمسال دوم سال تحصيلي (نيمسال بهمن)، پس از ثبت تمام نمرات دانشجو، حداکثر 2 درس نظری تا سقف گفته شده در بند 1 برای دانشجو باقی مانده باشد می ­تواند آن دو درس را به صورت معرفی به استاد در دوره تابستانی اخذ کند.
  4. دانشجو باید دروس مذکور را در نیمسال های گذشته مردود شده باشد. اما در نهایت توانایی اخذ درس توسط دانشجو به صورت معرفی به استاد، منوط به موافقت گروه مربوطه می ­باشد.
  5. دروس عملی، کارگاهی، کارآموزی، پروژه، آزمایشگاه و دروسی که ماهیت عملی دارند به هیچ عنوان به صورت معرفی به استاد پذیرفته نمی ­شوند.
  6. درخصوص دروس عملی ـ نظری، در صورتی که دانشجو قبلاً چنین دروسی را اخذ نموده ولي نمره قبولی را نگرفته اما دوره عملی درس فوق را گذرانده باشد می ­تواند با رعایت مفاد این ماده، بخش نظری آن درس را به صورت معرفی به استاد اخذ نماید.
  7. دانشجو برای اخذ درس معرفی به استاد، نباید هیچ گونه بدهی شهریه داشته باشد.
  8. استاد براي ارزيابي دروس معرفی به استاد، با هماهنگی مدیر گروه آموزشی آن رشته تعیین می­ شود.
  9. آزمون درس معرفی به استاد به شیوه حضوری با نظارت آموزش دانشکده برگزار شده و منابع آزمون دروس معرفی به استاد توسط استاد درس تعیین و مشخص مي گردد.
  10. اگر دانشجو در دو درس به صورت معرفی به استاد ثبت نام نمايد، در صورتی نمرات وی ثبت می ­شود که هر دو درس را با موفقيت بگذراند. در صورت عدم موفقیت در هر یک از دروس معرفی به استاد، نمره هر دو درس حذف و بدون نیاز به انتخاب واحد مجدد دانشجو موظف است در صورت ارائه درس به صورت عادی در کلاس های مربوط به آن دروس شرکت نموده و در آزمون پایان آن نیمسال با سایر دانشجویان شركت نمايد؛ و در صورتی که آن دروس در نیمسال جاری ارائه نشده است به صورت خودخوان در کلاس های مشخص شده توسط استاد درس شرکت نموده و در آزمون پایان­ نيمسال مجدداً ارزيابي گردد.
  11. در صورت عدم شرکت دانشجو در آزمون معرفی به استاد به دانشجو فرصت داده می ­شود در کلاس های عادی یا (در صورت عدم ارائه) در کلاس های خودخوان شرکت نموده و در آزمون پایان نیمسال ارزيابي گردد. در صورت عدم شرکت دانشجو در کلاس های فوق برای دانشجو غیبت کلاسی درج شده و از آزمون پایان نيمسال محروم می­ گردد.
  12. حداکثر مهلت زمانی ثبت نمرات معرفی به استاد، به شرح ذیل می ­باشد:
  13. نیمسال اول: حداکثر تا 15 آبان
  14. نیمسال دوم: حداکثر تا 15 اسفند
  15. نیمسال تابستانی: حداکثر تا 31 شهریور
  16. در صورتی که دانشجو با رعایت بند 10 و 11 موفق به گذراندن درس معرفی به استاد در آزمون پایان نيمسال نیز نشد مجاز به اخذ مجدد دروس به صورت معرفی به استاد در نیمسال بعدی نمی ­باشد و ملزم است درس یا دروس مردودی را در اولین نیمسال تحصیلی جدید با رعایت شرط تمدید سنوات، انتخاب نموده و پس از شرکت در کلاس های درس و آزمون های پایان نیمسال، دانش ­آموخته شود.

درخواست فارغ التحصیلی در مقطع کاردانی