انرژی و محیط زیست پایدار


انرژی و محیط زیست پایدار

آیا ویروس جدید کرونا تاثیرات مثبتی بر روی آب و هوای زمین می گذارد؟

بهبود لایه ازون زمین به سبب کاهش شدید عناصر شیمیایی مخرب در اتمسفر

با مشاهده عکس های ماهواره ای می توان به خوبی دریافت که به سبب شیوع ویروس جدید کرونا COVID 19  (اطلاعات

مربوط و سوالات متداول در خصوص ویروس کرونا جدید را در اینجا مطالعه فرمایید) و در داخل خانه ماندن انسان ها،

لایه ازون زمین پیشرفت چشمگیری را نشان می دهد. 

 

اگرچه این تغییرات احتمالا موقتی بوده و انتشار ویروس کرونا نمی تواند زمین را نجات دهد اما یک نکته بسیار روشن در این زمینه این است که انسان ها شانس این را دارند تا آینده ای بهتر و روشن تر را برای حیات بشری با تغییر رفتارهای غلط ترسیم نمایند.

 

 

 

 

 

 

منبع عکس:EIA) Environmental Impact Assessment)

در واقع اتفاق عجیبی در حال رخ دادن است. نه فقط بیماری و مرگ در کره زمین، نه تنها بستن مرزها، مغازه ها و مدارس، احتکار دستمال مرطوب، ماسک و ضدعفونی کننده، برای اکثر مردم تا چند هفته پیش غیرقابل تصور بود بلکه قرنطینه خانگی چیز دیگری دور از انتظار ما بوده است. اکنون در چین و ایتالیا هوا کاملاً پاک است. کانال بزرگ ونیز، که معمولاً از طریق ترافیک قایق محاصره می شود، اکنون بسیار خلوت است. در اکثر مناطق دنیا آلودگی کارخانجات با مه صبح گاهی جایگزین شده است. و حتی انتشار جهانی کربن نیز کاهش یافته است.

منبع عکس از: The New York Times 

 

ویروس کرونا منجر به تعطیل شدن حیرت آور فعالیت های اقتصادی و کاهش شدید استفاده از سوخت های فسیلی شده است. در چین، اقدامات لازم برای مهار ویروس به تنهایی در ماه فوریه باعث کاهش انتشار کربن به میزان تقریبی 25 درصد شد. مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک تخمین می زند که این معادل 200 میلیون تن دی اکسید کربن است - بیش از نیمی از انتشار سالانه انگلیس. به نظر می رسد در کوتاه مدت، پاسخ به بیماری همه گیر، تأثیر مثبتی در انتشار آلاینده ها داشته است. اما در طولانی مدت، آیا ویروس به آب و هوا کمک می کند یا به آن آسیب می رساند؟

برای روشن تر شدن باید گفت، همه گیری ویروس کرونا یک فاجعه است - کابوس انسانی که در بیمارستانهای شلوغ و تعطیلی مشاغل با سرعت و بی وقفه و بدون سر و صدا در حال افزایش است، بدون شک این اپیدمی پر از بخش هایی است که مملوء از درد و رنج است. اما این بحران جهانی نیز یک نقطه عطف برای بحران جهانی دیگر است، که پشتوانه ای است که امروزه مدرنیته آن را پشت سر می گذارد. همانطور که اخیراً دبیر کل سازمان ملل متحد متذکر شد، تهدیدات ناشی از ویروس کرونا موقت است، در حالی که تهدید ناشی از گرمایش زمین، سیل و طوفان های شدید که عواقب آن از بین رفتن جان بسیاری از انسان ها است، سالها در کنار ما خواهد بود.

پاسخ و عملکرد ما در خلال این بحران سلامتی، ترسیم کننده بحران آب و هوا (گرمایش زمین) برای دهه های بعدی خواهد بود. تلاش ها برای احیای فعالیت های اقتصادی - برنامه های آتی در حوزه صنعتی، و بازگشت به برنامه های کاری که اکنون تدوین می شوند - به طور مستقیم بر اقتصاد و زندگی ما برای آینده ای قابل پیش بینی کمک می کنند و تأثیراتی در انتشار کربن دارند که در سراسر کره زمین برای هزاران سال ماندگار خواهد بود.